Lékaři šokovali rodiče: Vašemu dítěti zbývá rok života! Mělo tyto příznaky!

Násilí na dětech, ilustrační fotgorafie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. března 2019 12:56

Wesley Lacey a Rebecca Oldhamová z britského Sheffieldu mají před sebou jedno z nejtěžších období v životě. Svého malého chlapce Jacka vzali k lékaři s tím, že má podivně křivý úsměv. Dozvěděli se, že mu zbývá rok života.

Rodiče se domnívali, že grimasa na obličeji jejich synka je jen obyčejný úsměv. Vypadal ale poněkud křivě zdálo se, že se směje jen polovinou obličeje.

Rozhodli se proto zajít k lékaři. Série vyšetření ale odhalila gliom, typ nádoru, který vzniká v mozku a míše. Podle lékařských prognóz mu nezbývá více než rok života.

Britská média citovala otce, který tvrdí, že se příznaky včetně stížené orientace v prostoru objevily v průběhu jednoho měsíce. Bez svého syna si ale ani jeden z rodičů neumí svůj život představit.

Jack podstoupil biopsii a léčbu. Pokud zabere, chlapci zbývá rok života. U tohoto typu nádoru se smrt dostaví většinou do šesti měsíců.

Chlapec přitom vypadal zcela zdravě a první symptomy se objevily až před čtyřmi týdny. Rodina se nyní snaží, aby si chlapec zbytek svého krátkého života užil naplno.

Témata: lékaři dětské Děti