Opilec si sedl za volant! Neuvěříte, čím maskoval svůj dech!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. března 2019 16:58

Policisty z americké Jižní Karolíny se nedávno pokusil oblafnout devětačtyřicetiletý řidič, který si za volant sedl pod vlivem alkoholu. Z úst se mu však oproti předpokladům linula příjemná vůně. Čím maskoval opilý muž svůj dech? Popsali to novináři serveru Independent.

V americkém státě Jižní Karolína si dopravní policisté všimli neobvyklého chování. Auto kličkovalo z pruhu do pruhu, a tak se jej rozhodli zastavit. Za volantem seděl devětačtyřicetiletý Efren Marcia-Ramirez, který byl od první chvíle dost podezřelý.

Ukázalo se totiž, že má mezi nohama otevřenou plechovku piva. To ale zdaleka nebylo vše, na podlaze na místě řidiče se povalovalo dalších devět prázdných plechovek. Z Ramireze ale alkohol nijak netáhl, což zájem policistů ještě zvýšilo.

I po deseti pivech si totiž byl schopen uvědomit, že je potřeba nevábný pach z úst něčím zamaskovat. Nenapadlo ho však nic lepšího, než vzít do ruky deodorant ve spreji a aplikovat si ho přímo do úst. Pozoruhodné řešení však fungovalo jen napůl.

Deodorant totiž sám o sobě obsahuje jisté množství alkoholu, naivní pokus Ramireze tak neměl valnou šanci na úspěch. Strážci zákona jej zajistili, odvezli na policejní zkušebnu, kde se potvrdilo, že aplikace deodorantu do úst mu počet promile rozhodně nesnížila.

Řízení v opilosti přitom zdaleka nebylo jediným přestupkem, kterého se devětačtyřicetiletý muž dopustil. Ukázalo se totiž, že nevlastní platný řidičský průkaz a nemá vyřízené ani doklady o pojištění. Ramirez byl tedy policií obviněn hned z několika přestupků včetně řízení pod vlivem návykové látky.

Server Independent uvedl i statistiky nehodovosti na silnicích v USA. Předloni tam zahynulo 10 874 lidí v důsledku alkoholu za volantem. Podle českých statistiky nehodovosti způsobily návykové látky v roce 2017 smrt na silnici u 52 osob, dalších 215 bylo těžce zraněno.

Témata: krimi Policie USA Alkohol auto