Florida je na nohou! Milostný trojúhelník má po 19 letech nečekané rozuzlení!

Policie USA

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. března 2019 12:22

Dlouhých devatenáct let se myslelo, že za smrtí Mikea Williamse stojí nešťastná náhoda. Vášnivého rybáře měli při provozování jeho koníčku sežrat aligátoři. Na povrch nakonec vyplulo tajemství o milostném trojúhelníku, který dva milence donutil k zavraždění Williamse. O případu informuje britský deník Daily Mirror.

Denise a Mike Williamsovi byli manželé s osmnáctiměsíční dcerou, když Denise začala pokukovat po nejlepším příteli svého manžela Brianovi. Ten pracoval v pojišťovně, kde Mikeovi zařídil pojistku na téměř 40 milionů korun pro případ, že by zemřel. To byl počátek geniálního plánu, jak se jej Denise a Brian chtěli zbavit.

16. prosince 2000 se Mike nevrátil z rybaření v zóně, kde se hojně vyskytují aligátoři. Jeden a půl měsíce se po muži bezvýsledně pátralo. Denise nejdřív zůstala na výchovu dcery sam, avšak vzápětí se podezřele rychle vdala za Briana, který se rozvedl. Rovněž požádala o peníze z pojistky, ta však nemohla být bez těla vyplacena.

Šest měsíců po zmizení nalezli policisté některé věci pohřešovaného, což stačilo k jeho prohlášení za mrtvého a Denise tak konečně získala přístup k penězům. Mikeově matce ale začala být celá věc podezřelá, protože Mike byl zkušený rybář. Odborníci navíc tvrdili, že aligátoři nejsou v zimě moc aktivní a loví jen zřídka.

Dlouho však chyběly jakékoliv důkazy o tom, že by ke smrti Mikea došlo jinak. Zvrat přišel až po rozvodu Briana a Denise. V roce 2016 Brian svou bývalou manželku přepadl a v autě jí se zbraní vyhrožoval smrtí. Denise se z krizové situace dostala a svého ex nahlásila na policii, která jej zatkla za únos a napadení.

Brian však šokoval, když se přiznal i k vraždě Mikea Williamse s tím, že ho k činu navedla Denise, která se s ním nechtěla rozvádět. Mike proto musel zemřít. Brian jej tedy vzal na běžný rybářský výlet. „Na lodi jsem ho přiměl vstát, následně jsem do něj strčil a on spadl do vody. Začali jsme panikařit, nevěděl jsem, co mám dělat, a tak jsem ho střelil do hlavy,“ vypověděl u soudu.

Vyšetřovatelé mu za spolupráci slíbili nižší trest, Brian tedy popsal místo, kam zakopal Mikeovo tělo. Policie tam opravdu našla jeho ostatky, rentgen potvrdil průstřel hlavy. Denise svou vinu popřela, přesto byla letos v únoru odsouzena za vraždu k doživotnímu vězení. Naopak Brian budu moci za čtrnáct let požádat o propuštění.

Témata: krimi Aligátor Vražda Policie USA