Svědek za všechny prachy? Se svobodou se asi rozloučí jinak, než měl v plánu!

Lidé

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. března 2019 14:22

Brit Ben Whincup asi doteď lituje chvíle, kdy si definitivně vybral svědka pro svou svatbu. Samotný obřad mu sice vyvolený muž pokazit nedokázal, postaral se však o „legendární“ rozlučku se svobodou, na kterou Whincup do smrti nezapomene. O případu informuje britský deník Daily Mail.

Brit Ben Whincup si chtěl přípravy na svatbu zpříjemnit splněním celoživotního snu, na rozlučku se svobodou chtěl vyrazit do Las Vegas spolu s přáteli, kteří se mu na cestu složili. Vybrali asi 7500 liber, což je v přepočtu asi 225 tisíc korun.

Zatímco Whincup s přáteli dlouze plánovali výlet do města hříchu do posledního detailu, peněžní obnos, jaký nejspíš v životě neměl v ruce, dostal na starosti jeho svědek, který s ním měl nakládat podle předem dané domluvy. Z cesty do Las Vegas ale nakonec sešlo právě z finančních důvodů.

„Vždycky jsem snil, že se tam podívám a zahraju si v některém vyhlášeném kasinu. A jaká je pro to příhodnější doba než před svatbou?“ nechal se ženich slyšet. „Dali jsme dohromady termín, kdy poletíme, vybrali hotel. Svědek se pak nabídl, že vše zařídí a my mu věřili,“ popisuje Whincup. To ale byla osudová chyba.

Na cestu do nevadské pouště se přitom všichni těšili do poslední chvíle. „Že je něco špatně jsme si neuvědomili ani několik týdnů před odjezdem,“ líčí mladý Brit. Až těsně před odletem si ženich a jeho přátelé uvědomili, že na výlet do Vegas zřejmě nedojde. Svědek nakonec ženichovi zavolal a ke všemu se přiznal.

„Místo toho, aby můj syn odletěl na tolik vysněnou dovolenou s kamarády, bude doma přemýšlet, jak k tomuhle mohlo vůbec dojít,“ posteskla si Whincupova matka a dodala: „Tyhle situace se nedějí jen v telenovelách.“

Právě rodinní příslušníci se pokusili situaci zachránit, ale nákladnost celé rozlučky se svobodou bylo nad jejich síly. Whincup tak musel vzít zavděk skromnějším „domácím“ prostředím v Newcastlu. Svědek na ní logicky chyběl, ten má teď naopak co do činění s policií. Vyšetřování však zatím nevedlo k žádnému zatčení.

Témata: svatba Policie Velká Británie krimi Las Vegas