Číňanka si nitrožilně podala ovocný džus. A začaly se dít věci!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. března 2019 16:30

O lidské zdraví by se měli starat především profesionálové, o čemž dobře vypovídá nedávný případ z Číny. Tamní občanka si sama neordinovala opravdu neortodoxní léčbu, kterou si sama vymyslela. Skončilo to ale nevalně. O případu informoval britský deník Daily Mail.

Asijská medicína je známá neobvyklými procedurami, jednapadesátiletá Číňanka přišla s jednou vlastní. Zdraví jí měla přinést injekce s ovocnou šťávou, kterou si píchla přímo do žíly.

Přitom přípravy na celý lékařský zákrok byly opravdu důkladné. Do žíly si přitom nevpravila obyčejný džus, extrakt pocházel z více než 20 druhů ovoce, protože čínské ženě záleželo na tom, aby v něm nechyběly vitamíny. Očekávané zlepšení zdravotního stavu se ale po injekci nedostavilo.

Jednapadesátileté ženě se naopak přitížilo, dostavila se horečka a svědění kůže. Nepříjemné symptomy ale žena dlouho přecházela. Zasáhl až její manžel. Když se dozvěděl o injekci, donutil jí k návštěvě místní nemocnice.

Tamní personál nevěřil vlastním očím a ihned přikázal, aby byla žena transportována do specializované nemocnice v provincii Chu-nan. Číňanka se totiž kvůli neuvážené aplikaci ovocné šťávy do žíly ocitla v ohrožení života.

Dnes už může žena děkovat lékařům, že jí z nejhoršího dostali. Strávila totiž dost času na jednotce intenzivní péče. Z výsledků vyplynulo, že si poškodila srdce, játra i ledviny a hrozilo jí celkové selhání orgánů. Provedená dialýza jí naštěstí zachránila život.

Témata: zdraví Čína Ovoce nápoje