Lékaři šokovali těhotnou matku. Řekli jí, že své dítě musí zabít!

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. března 2019 18:33

Když Holly Hodgsonové lékaři řekli ve 12. týdnu těhotenství, že její nenarozené dítě trpí vzácnou gastroschízou, tedy vrozenou vadou břišní stěny, byla v šoku. Doporučili jí, aby těhotenství okamžitě přerušila. Žena to ale odmítla a za život svého syna bojovala.

Hodgsonová musela být po celou dobu porodu bedlivě sledována a svého syna Teddyho porodila císařským řezem. Když se narodil, měl střeva uložená mimo tělo. Hned po narození lékaři bojovali o jeho život. Chvíli po porodu zabalili jeho orgány do fólie, aby zabránili infekci.

Muselo se čekat dva týdny, než bylo miminko schopné operace. Teddy měl ale štěstí, protože se narodil bez jakékoli srdeční vady, která tuto nemoc často provází. Často se dítě s touto nemocí ani nenarodí naživu.

Máma miminka je nyní šťastná, že nešla na potrat a vyslechla si názor i jiných lékařů. "Lékař, který mi doporučil jít na potrat, se mi ani neomluvil," uvedla Hodgonsová médiím. "Je to šťastný chlapeček. Miluje smích a rád si povídá s lidmi - je úžasný," uzavřela.

Témata: lékaři Lidé těhotenství