Partnerky šetřily na drahou dovolenou. Po příletu zůstaly v šoku! Tohle nečekaly!

Mexiko, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. března 2019 20:08

Britka Nicola Grayová a její manželka Kerry našetřily 2 tisíce liber (asi 60 tisíc korun), aby si mohly dopřát dvoutýdenní dovolenou v pětihvězdičkovém hotelu Vallarta poblíž města Puerto Vallarta v Mexiku. Jejich sen o krásných líbánkách ale naprosto zničil nepříjemný problém.

Pár se sice vzal už před rokem, na líbánky se ale vydal až nedávno, protože měsíce šetřil na luxusní dovolenou. Když ovšem ženy přijely do hotelu, hned je zarazilo, jak je jejich pokoj vlhký. Protože ale byly vyčerpané po dlouhém letu, rozhodly se, že tu na noc zůstanou.

Celý první týden jejich dovolené probíhal v pořádku až do chvíle, kdy si Nicole začala holit nohy. Zjistila, že na nich má fleky. Byla přesvědčená, že ji i její manželku pokousaly štěnice. Deníku Mirror řekla: „Když jsem se ráno probudila, byla jsem pokousaná. Měla jsem na noze malé červené skvrny, které svědily. Byly jsme všude pokousané. Po telefonu jsme požádaly, aby nám vyměnili povlečení, oni to dělali, ale ani to nepomohlo."

Další noc se v posteli koukaly na televizi, když je opět začalo něco kousat. „Svlékly jsme postel a matrace byla úplně zčernalá. Tu noc jsme už vůbec nemohly spát. Asi v půl čtvrté ráno jsme opět volaly na recepci, že potřebujeme vyměnit matraci, protože v posteli jsou štěnice. Někoho poslali a ten převlékl postele... znova. Ložní prádlo o naší dovolené měnili asi šestkrát nebo sedmkrát. Ale potřeba bylo hlavně vyměnit matraci,“ popisuje Nicole.

Protože se nic nezměnilo, ještě tu noc opět volaly na recepci, aby někdo vyměnil matrace. „Chtěli jsme nové. Oni nám řekli, že se na to podívají, o hodinu později se ale pořád nic nedělo. Pak přišel vedoucí a opět svlékl postel. Navrhli nám, že pokoj vykouří, ale to jsem odmítla, protože moje manželka má astma,“ popisuje dál žena.

Nicola a Kerry tvrdí, že jim bylo řečeno, že na hotelu žádné jiné volné matrace nemají. Zaměstnanci jim prý nabídli, že mohou spát ve vstupní hale. Menší lůžko, které měly ve svém pokoji, bylo také zasaženo štěnicemi, tvrdí Nicole.

Nakonec byl pár přestěhován do jiného pokoje. Ale teprve poté, co Nicola zkontrolovala matraci. „Řekla jsem jim, že chci nejprve zkontrolovat pokoj. Tak jsem šla dovnitř, svlékla postel a zkontrolovala matraci. Byla čistá, takže jsme tam zůstaly. Jenže už jsme pak ani nemohly jít ven, nemohly jsme jít ven na sluníčko, jinak by se kousance bolely a svědily,“ posteskla si turistka.

Ženy si stěžují i na přístup cestovní kancléře TUI, která jim prý neposkytla žádnou pomoc při řešení problémů s hotelem. „Byly jsme v cizí zemi a nedokázaly jsme jim vysvětlit náš problém. Delegát, který nám měl být k dispozici, se v hotelu ani neukázal," zlobí se.

Když se ženy vrátily domu, vyvařily veškeré oblečení, aby zabily případné štěnice. „Nechtěly jsme kontaminovat i naše postele doma. Část oblečení jsme musely vyhodit, protože bylo poškozené," popisuje Nicole. Nelíbí se jí hlavně to, že se jim nikdo z cestovní kanceláře ani z hotelu za problémy neomluvil. Mluvčí TUI však uvedl, že cestovní kancelář byla hlášením turistek o pokousání štěnicemi znepokojena.

„Hotel poslal místní dezinfekční společnost, aby se do pokoje podívala, pracovníci ale při prohlídce místnosti nenašli žádné štěnice. Hotel nabídl zákazníkům malé gesto dobré vůle za nepříjemnost a narušení jejich dovolené. Rádi bychom ujistili zákazníky, že pravidelně kontrolujeme všechny hotely,“ dodala cestovní kancelář s tím, že ověřuje i hygienické podmínky.

Témata: Mexiko dovolená