Nevěsta zažila v pětihvězdičkovém hotelu "hororové líbánky"! Teď nemůže chodit!

Cristina Calafateanu 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. února 2019 18:50 | Aktualizováno: 24. února 2019 20:15

Na svatební cestu se jen tak nezapomíná. Cristina Calafateanu na ni ovšem rozhodně nebude vzpomínat v dobrém. Kvůli pobytu v Egyptě už se totiž nemůže pořádně postavit na nohy!

Cristina a její novomanžel se těšili na svatební cestu v hotelu Baron Palace Sahl Hasheesh v Hurghadě. Po třech dnech v Egyptě ovšem oba postihl silný průjem a žaludeční křeče. Když se po týdnu vrátili domů, museli vyhledat lékaře.

Ženě byla diagnostikována bakteriální infekce shigella. To ale zdaleka nebylo to nejhorší. Infekce způsobené rody bakterií Yersinia, Campylobacter, Salmonella a Shigella mohou u některých jedinců vyvolat reaktivní artritidu. A právě to se stalo i Cristině.

Ještě šest měsíců po návratu ze svatební cesty čtyřiadvacetiletá nevěsta říká, že ji klouby stále bolí natolik, že není schopná chodit. „Byla jsem jako omráčena - nikdo by neměl čelit tomu, že během své svatební cesty onemocní. Nemůžu uvěřit tomu, co se stalo, cítím, že si zasloužím odpovědi - a spravedlnost,“ říká teď žena.

„Naše líbánky měly být ze zřejmých důvodů nezapomenutelné. Teď si je pamatujeme jen kvůli těmto problémům,“ posteskla si pro The Mirror Britka.

Pár byl na svatební cestě loni v květnu, pobyt si zakoupil přes cestovní kancelář Thomas Cook, Je to stejná cestovní kancelář, přes kterou cestoval i manželský pár z Velké Británie, který loni v Hurghadě za záhadných okolností zemřel.

Novomanželé byli ubytováni v pětihvězdičkovém hotelu. Po pár dnech jim začalo být velmi zle. A zatímco její manžel Liviu se postupně začal cítit lépe, Cristina na tom byla stále hůř. „Měla jsem neuvěřitelně bolestivé žaludeční křeče. Po návratu nám nezbylo nic jiného, než zajet na pohotovost,“ vysvětluje.

Lékaři v nemocnici Maidstone jí diagnostikovali infekční gastroenteritidu. Testy později potvrdily, že příčinou byla shigella – bakterie způsobující onemocnění shigelóza, tedy bacilární úplavici.  Zdrojem infekce bývá nemocný nebo nakažená potrava a tekutiny, především mléko a voda.

Doma se sice začala žena zotavovat, začaly ji ale příšerně bolet klouby. Lékaři jí diagnostikovali reaktivní artritidu, kvůli které nemohla vůbec chodit a tak musela být znovu hospitalizována. „Nemohla jsem ani vyjít schody, manžel mi musel snést dolů matraci. Nemohla jsem stát, nemohla jsem chodit. Cítila jsem se jako přítěž,“ popisuje žena.

„Museli jsme koupit letenku mé matce z Rumunska, aby mohla přiletět do Anglie a postarat se o mě,“ popisuje žena, která pracuje v oblasti řízení kvality. Kvůli svému stavu se ale zatím nebyla schopna vrátit do práce. Pochybuje se jen velmi obtížně a pouze s chodítkem. 

Ona a Liviu říkají, že jedli pouze ve svém hotelu. Už si proto najali právníka, který se jejich případem zabývá. „Jsme velmi znepokojeni. Je to skutečně šokující a rozrušující incident. To, co mělo být oslavou života, se stalo noční můrou. Jsme odhodláni jim pomoci a získat odpovědi,“ říká jejich právník Jatinder Paul.

Témata: Cristina Calafateanu Egypt dovolená