Dovolená jako z pekla: Rodina zaplatila majlant, dočkala se jen špíny, exkrementů a odpadků!

Kuba

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. února 2019 20:23

Většina rodin šetří na dovolenou i několik let - obzvláště, pokud jde o rodinu s více dětmi. Není proto divu, že když konečně přijde na věc, neskutečně se těší! To byl případ i britské turistky a její rodiny. Luxusní pobyt na Kubě se ale brzy změnil v noční můru!

Rodina z Velké Británie tvrdí, že se jejich luxusní dovolené na Kubě změnila v peklo. Nejen, že v plaveckém bazénu byla zelená voda, ale toalety byly špinavé od exkrementů a místní cesty byly úplně rozpadlé.

Gayle Evansová a její blízcí se těšili na pobyt ve čtyřhvězdičkovém all inclusive hotelu v Brisas del Caribe v letovisku Varadero. Z pokoje měli mít výhled na krásnou pláž, takže se na první pohled zdálo, že je to ideální místo na oslavu Gayleiných 50. narozenin.

Jenže sen o karibském ráji se velmi rychle změnil v noční můru. Když rodina dorazila do hotelu na svou vůbec první zahraniční dovolenou, za kterou zaplatila 10 tisíc liber, tedy asi 300 tisíc korun, nestačila se divit. Na místě je čekal naprosto šokující pohled!

Hotelový komplex byl zanedbaný, rozpadal se a všude se válely odpadky. Byl tu sice plavecký bazén – využívat se ale nedal, protože byl celý tmavě zelený. A ani na pokojích to nebylo lepší! Zásuvky byly úplně odhalené a údajně čistý ručník na sobě měl hnědé fleky (fotografie zde). 

V koupelně byla otřesná špína, na záchodě nebylo ani prkénko, ale za to na něm byly zbytky exkrementů! „Prostě jsem se rozplakala, bylo to hrozné,“ přiznává Gayle. „Nemohla jsem ani uvěřit, jak špatné to je,“ tvrdí.

Když si rodina stěžovala cestovní kanceláři, dostala pouze poukaz v hodnotě 100 liber na příští objednávku. Prý jako „gesto dobré vůle“. Gayle, její manžel Steve, dcery Ayla (19) a Gabby (12), a syn Jaz (23) a jeho přítelkyně Laura (23) byli při výběri dovolené doslova okouzleni fotkami hotelu. Jenže po příjezdu na místo zjistili, že realita je naprosto odlišná.

„Chtěli jsme společně prožít opravdu kouzelné chvíle. Mé děti vyrůstají a věděla jsem, že tohle je pravděpodobně poslední šance, jak si užít jako rodina. Celý týdny jsem snila o tom, že ležíme na nádherné pláži a plaveme v moři, hrajeme si v bazénech a popíjíme koktejly v hotelovém baru,“ říká zdrcená turistka.

„Jenže hotel byl ve stavu rozkladu - vypadalo to, jako by ani nebyl otevřená. Nebyla hlavní sezóna, ale neřekli ani, že je to tu uzavřené,“ říká. Přesto byly pokoje v dezolátním stavu a kolem špinavého bazénu se válel rozbitý nábytek a plážová lehátka.

Po celou dobu jejich pobytu byl uzavřený nejen koktejlový bar, ale i bar s piánem a další části hotelového komplexu. Navíc všichni po celou dobu pobytu trpěli žaludeční nevolností. „Mojí nejmladší dceři bylo v době letu domů velmi špatně," řekla Gayle.

Rodina si na podmínky v hotelu stěžovala už první den pobytu a žádala, aby byla přesunuta do jiného hotelu. Dočkala se ale jen jedné odpovědi - bylo řečeno, že tam není hotel „lepší kvality" než je ten, kde bydlí. Gayle je ale dál přesvědčená, že za 10 tisíc liber by měla její rodina být ubytována v alespoň „slušném standardu“.

Alespoň jedna věc ale rodinu nezklamala. Počasí bylo během celého pobytu skvělé. Gayle uznává, že pláž byla úžasná a všichni si užili i čas strávený v Havaně. „Kubu jako takovou vůbec nezatracuji – opravdu jsme si za těch pár dní Havanu zamilovali a pláž byla taková, jakou jsme si představovali. Ale hotel byl jako z noční můry,“ dodává Britka.

Témata: dovolená Kuba Velká Británie