Tragédie, která chytne za srdce! Strávili spolu celý život, tohle se stalo po smrti jednoho z manželů!

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. února 2019 10:25

Spolu až do konce života, to je snem asi každého zamilovaného páru. Pat a George Pitmanovi z Británie byli nerozluční během celého života a spolu zůstali i v posledních okamžicích. Zemřeli jen několik hodin po sobě.

"Zavři oči, jdu s tebou," řekl oddaný manžel své ženě jen několik okamžiků před tím, než zemřela. Sám zemřel o pouhých 21 hodin později. „Zemřel kvůli zlomenému srdci," říká zdrcená dcera.

George Pitmann (77) strávil dlouhý bezesný týden u nemocniční postele manželky, se kterou byl 55 let. Přestože byl sám vážně nemocný, nedbal na rady lékařů, aby se šel léčit do jiné nemocnice. Sestřičky mu nakonec přichystaly postel hned vedle manželčiny. Drželi se za ruce až do úplného konce.

Podle dcery Jacqueline je pro všechny útěchou, že mohl pár strávit poslední chvíle spolu. "Byli nerozluční celý život, takže tohle je věc, kterou by si určitě přáli," myslí si dcera.

"Je neuvěřitelné, jak se to všechno stalo. Obvykle zařizujete jeden pohřeb. My jsme si tím vším museli projít hned dvakrát najednou. Vždycky jsem si myslela, že kdyby taková situace nastala, bude tady buď máma, nebo táta, kterých bych se zeptala, co mám dělat. Ale ztratili jsme je oba," stěžuje si dcera.

Když den po smrti rodičů přijela do jejich domu, našla u otce na posteli nachystanou krabici se všemi dokumenty a doklady, potřebnými k zařízení pohřbu.

Podle známých byl pár v srdci stále mladý. Třikrát týdně chodili do klubu na bingo a dát si pár drinků.

Témata: Lidé smrt důchodci