Můj táta krade! Náctiletá dívka sebrala odvahu a vše nahlásila policii. Co následovalo?

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. ledna 2019 15:28

Policisté z amerického státu Ohio nedávno řešili opravdu neobvyklý případ. Na tísňovou linku tam zavolala šestnáctiletá dívka, která za pachatele trestného činu krádeže označila svého otce. A se zlou se potázala.

Celý příběh odstartoval, když se Anthony Robertson rozhodl své dceři zabavit mobilní telefon kvůli tomu, že dívka si na něm nastavila heslo a zabránila mu v přístupu. Dívka však svůj nesouhlas s otcovým jednáním projevila opravdu neobvykle.

Rozhodla se totiž vytočit policejní tísňovou linku 911, na které strážcům zákona sdělila, že jí otec odcizil telefon o hodnotě 800 dolarů, což je v přepočtu asi 18 tisíc korun.

Když hlídka na příslušné místo dorazila, sledovala probíhající scénu mezi oběma rodinnými příslušníky. „Chci svůj telefon. Je to můj telefon, otec mi ho nekoupil a je to můj majetek. Ani tady nebydlím,“ tvrdila nezletilá dívka.

V jednom nelhala, většinu času totiž opravdu tráví u svých prarodičů. U otce ale čas od času přespává. Ten se rozhodl strážníkům celou věc vysvětlit. „Není dospělá a nechci, aby měla na telefonu heslo,“ řekl policistům a vzápětí dodal: „Když si ho nastavila, rozhodl jsem se jí mobil zabavit.“

Policistům v tu chvíli docvaklo, že na místě k žádnému trestnému činu rozhodně nedošlo. Dívce naopak vysvětlili, že mít mobil není žádné její právo, ale spíš výsada.

Mobilní telefon tak nejspíš ještě nějakou chvíli zůstane v držení otce. Až jej dceři vrátí, ta už by neměla zahlcovat tísňové linky podobně banálními případy. I to jí policisté důrazně naznačili.

Témata: zajímavosti Lidé Policie USA USA mobily