Muž v Košicích hrozil bombou! Obsah podezřelého batohu skrýval něco docela jiného

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. ledna 2019 11:14

Košicemi opět otřásla bombová hrozba, ačkoliv tentokrát šlo o falešný poplach. Vystrašený muž, který tvrdil, že mu kdosi dal do batohu bombu, je v současnosti vyšetřován policií. Ve městě šlo v lednu již o druhý případ.

Na policejní stanici ve východoslovenských Košicích přišel muž s kuriózním batohem a slovy: „Nesu vám bombu.“ Strážci zákona okamžitě zareagovali a vykonali potřebná opatření, nemohli totiž riskovat, že se v batohu bomba opravdu nachází.

Policisté celý incident popsali na sociálních sítích, muži prý někdo do batohu bombu dal s tím, že jí má odevzdat policii. Policisté za účelem ochrany života, zdraví a majetku osob objekt evakuovali. Na místo dorazil i policejní pyrotechnik a psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin.

„Prozkoumání neprokázalo, že jde o nástražný výbušný systém,“ uvedla policie. Obsahem batohu byly jen osobní věci a svačina. Vyšetřovatel následně zahájil trestné stíhání pro trestný čin šíření poplašné zprávy a muž, který je z tohoto skutku podezřelý, byl zadržen.

V novém roce však nejde v Košicích o první podobný případ. 5. ledna tamní pyrotechnici zlikvidovali výbušné zařízení, které neznámý pachatel nastražil na náměstí v širším centru města. Ani tehdy se naštěstí nikomu nic nestalo.

Témata: Policie SR Slovensko bomby