Chcete být milionářem? Tento muž na účast v oblíbené soutěži rozhodně nikdy nezapomene!

Chcete být milionářem?

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

7. ledna 2019 12:57 | Aktualizováno: 7. ledna 2019 14:56

Soutěž Chcete být milionářem je světový fenomén. U nás sice můžeme vidět jen archivní díly, protože nové se nenatáčí, ale třeba v Británii mohou lidé velké peníze vyhrávat pořád. Pokud tedy nedopadnou jako mladý muž z Canterbury!

Brit Olie se dokázal probojovat do horkého křesla k moderátorovi Jeremymu Clarksonovi, kterého Češi mohou znát především z pořadu Top Gear. Muž uhodl otázku za 125 tisíc liber (více než 3,5 milionu korun) a dostal otázku za 250 tisíc liber, tedy asi 7,1 milionu korun.

K jeho smůle ovšem dostal otázku na knížky, z nichž ani jednu nečetl. „3. května. Bystřice. — Odjezd z Mnichova 1. května ve 20.35,“ přečetl moderátor text a chtěl po Oliem vědět, který román touto větou začíná.

Na výběr měl knihy Jeden musí z kola ven, Drákula, Srdce temnoty a Frankenstein. Jak již bylo řečeno, Olie ani jeden tento román nečetl. Ale protože se nechtěl jen tak vzdát a měl nápovědy, rozhodl se jich využít. Nejprve proto zkusil nápovědu 50:50“. Díky ní mu zůstaly dvě možnosti – Jeden musí z kola ven a Drákula.

Jeremy Clarkson ho ještě povzbuzoval. „Pokud se rozhodnete správně, máte čtvrt milionu budete dvě dvě otázky od milionu,“ připomínal moderátor. Na podobná slova ostatně byli Češi v minulosti zvyklí třeba od Vladimíra Čecha.

Olie věděl, že by mohl odejít s 125 000 librami v kapse- a že v případě špatné odpovědi by ztratil 93 000 liber a vyhrál "jen" 32 000 liber. Aby si byl jistý, požádal ještě o pomoc publikum. A výsledek byl zcela jednoznačný – knihu Jeden musí z kola ven zvolilo 81 procent diváků ve studiu, Draculu jen 19 procent.

„Myslím ... udělejte to. Jeden musí z kola ven , konečná odpověď,“ potvrdil volbu publika soutěžící. Jenže za pár vteřin se dozvěděl zdrcující zprávu! „Tak to je jako noční můra, je to Drákula,“ vyslovil nepříjemný verdikt moderátor.

Olie, který si nakonec odnesl jen v přepočtu asi 912 tisíc korun to ale bral sportovně. „To je něco, co už teď budu vědět,“ posteskl si soutěžící.

Témata: Chcete být milionářem? Jeremy Clarkson Velká Británie