Mladík ztratil peněženku. Tomu, co se stalo pak, dodnes nemůže uvěřit!

Americký dolar

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. prosince 2018 20:46

Ztratit peněženku je nepříjemné, určitě ale znáte ve svém okolí někoho, komu se to už stalo. Možná jste měli dokonce vy sami osobní zkušenost s tímto nelehkým problémem, a pokud patříte mezi ty šťastnější, kterým se jejich hotovost a doklady vrátily, můžete si gratulovat. Na mladíka jménem Hunter Shamatt ale nemáte.

Dvacetiletý mladík Hunter Shamatt cestoval letadlem na svatbu své sestry v Las Vegas. Během letu ale ztratil peněženku, v níž měl doklady a 60 dolarů, šek a debetní kartu.

On i jeho máma byli smířeni s tím, že doklady, peníze a vůbec celý obsah peněženky už nikdy neuvidí. Připravoval se proto na to, jak bude muset po návratu domů oběhat všechny úřady a smířit se se ztracenými penězi.

"Když jsme si uvědomili, že peněženku ztratil, volali jsme aerolinkám, zda ji nenašli, ale marně. Smířili jsme se s tím, že je všechno pryč," řekla pro FoxNews jeho matka Jeannie.

To, co následovalo, ale nikdo z nich rozhodně nečekal. Ještě ten samý den totiž dostali balíček, v němž byla mladíkova peněženka a dopis. Nálezce v něm napsal následující: "Našel jsem ji v letadle zastrčenou za sedadlem. Napadlo mě, že ji budeš chtít zpět. Přeji vše dobré. PS: Zaokrouhlil jsem tvou hotovost z 60 dolarů na rovných 100, abys mohl nalezení peněženky oslavit."

Šťastní nálezci zveřejnili celý příběh i dopis na internetu ve snaze štědrého nálezce vypátrat. Nakonec se jim povedlo zjistit, kdo peněženku vrátil a finanční obnos v ní zvětšil. Proč to ale udělal? Nálezce, otec pěti dětí Todd Brown, uvedl, že ví, jaké je v tomto mladém věku mít tak malý obnos peněz. 

Témata: zajímavosti Lidé