Muž šel k lékaři s rýmou. Musel na okamžitou operaci, jinak by mu vytekl mozek!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. listopadu 2018 12:28

Greg Phillpotts ze Severní Karolíny prožil nezapomenutelný Den díkuvzdání. Bez ustání mu totiž teklo z nosu, a jelikož se domníval, že jde o alergii, navštívil lékaře. Ti mu řekli zdrcující zprávu.

Případ se odehrál loni, ABC na něj upozornila ale až nyní během Američany oblíbeného svátku. Greg se s neustupujícím výtokem z nosu setkal poprvé právě při loňských oslavách tohoto svátku.

Podivný výtok se ale nelepšil a trval několik měsíců. V únoru se proto vydal k lékaři v domnění, že má alergii. Odborníci v Mount Sinai v New Yorku mu ale stanovili úplně jinou diagnózu. Výtok nebyla obyčejná rýma a nešlo ani o krev. Tekutina pocházela přímo z mozku.

Lékaři šokovanému muž řekli, že jde o tekutinu obklopující mozek a u některých lidí se vyplaví, pokud nevhodně otočí hlavu. Tato porucha je doprovázena bolestmi hlavy, změnou vidění, ale i ztrátou sluchu.

Greg proto musel podstoupit operaci, při níž mu byl průchod z mozkové části uzavřen. Po několika měsících utrpení se mu konečně ulevilo. Lékaři ale upozorňují, že i když jde o poměrně vzácnou poruchu, není zase tak neobvyklá.

Témata: Lidé lékaři