Chlapec začal zničeho nic zvracet. Lékaře vyděsilo to, co mu našli v břiše

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. listopadu 2018 9:39

Rodiče šestiletého Mikaha Arvidsona z amerického státu Utah za sebou mají hororovou zkušenost. Poté, co chlapec začal zvracet, ho odvezli k lékaři s podezřením na virózu. Nakonec se zjistilo, že za jeho potížemi stojí něco úplně jiného.

Rodiče Blake a Aubrey si všimli, že se s chlapcem něco děje, když začal odmítat sladkosti. V průběhu následujících 24 hodin začal nevolností, zvracel a bolel ho žaludek.

Odvezli ho proto do nemocnice, kde podstoupil rentgen žaludku. Ke zděšení rodičů i lékařského personálu snímky ukázaly, že chlapec spolknul populární hračku figdet spinner.

Jak se chlapci podařilo sníst hračku, kterou by nedokázal pozřít ani dospělý, je záhadou. V jeho střevě se ale celkem 14 magnetů, které chlapci způsobily obrovské bolesti.

Chlapec proto podstoupil okamžitou operaci, při níž mu byla hračka vyjmuta. Ze záhadných důvodů se ale jeho stav nelepšil, střeva se nezačala regenerovat a horečky neustupovaly. 

Lékaři proto provedli druhou operaci, při níž chlapci vyjmuli slepé střevo. Ve střevech se ale nadále držela infekce, která se nehojila. Následovala třetí operace, při níž byla střeva vyčištěna a rána ošetřena.

Kvůli sérii zákroků se lékaři rozhodli chlapce nezašívat a nechat přístup k ráně otevřený, aby kvůli každému čištění nemuseli chlapce operovat. Tento způsob je obvykle velmi bolestivý. Chlapci ale se i přesto konečně začalo dařit lépe.

Témata: Lidé děti lékaři