Muži roky teklo z nosu, rýma to ale nebyla. Tomuhle se ani nechce věřit!

nemoc

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. listopadu 2018 19:05

Muže dlouhých pět let trápil zahleněný nos . Lékaři mu tvrdili, že má zřejmě  pneumonii a bronchitidu . Nakonec se ukázalo, že pravda je mnohem horší!

Vše začalo o Díkůvzdání, kdy Gregu Phillpottsovi začalo téct z nosu. Myslel si, že jde o alergii, doktoři mu pak ale řekli, že má zápal plic a problémy s průdušky předtím. Jenže nakonec šlo o něco úplně jiného!

„Můžete být kdekoliv. V letadle, můžete se s někým mluvit a najednou vám něco začne téct po tváři," popsal Američan. Když se později přidaly záchvaty kašle, rozhodl se opět vyhledat doktora.

Zajel ke specialistovi, doktorovi Alfredu Iloreta do nemocnice Mount Sinai v New Yorku. Právě ten zjistil, že Gregovi z nosu vytéká mozkomíšní mok - tekutina, která ochraňuje mozek.

„Když vám tato tekutina z mozku uniká, označujeme to za vzestupnou infekci. Tekutiny se takto přemisťují, což může vést k meningitidě, zánětu mozkových blan," řekl doktor pro The Sun.

Greg nakonec musel podstoupit chirurgický zákrok, který mu ulevil a problém vyřešil. „Konečně můžu normálně dýchat,“ pochvaluje si muž.

A jak poznáte, že nejde o obyčejnou rýmu, ale o únik mozkomíšního moku? Podle doktora Iloreta mezi příznaky patří hlen chutnající jako sůl, silná bolest hlavy a ucpaná jedna nosná dírka.

Témata: zdraví lékaři nemoc