Lékaři jsou v šoku: Žena k nim přišla se zánětem dásní, dali jí týden života!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. listopadu 2018 18:13

Když se mladá žena (34) vrátila z dovolené, nebylo jí právě nejlépe. Myslela si, že má infekci dásní. Od lékařů si ale vyslechla naprosto zdrcující zprávu!

Britka Jenna Ostrowski tušila, že něco není v pořádku. Na těle se jí objevovaly záhadné modřiny, měla často rýmu. Lékaři ji vždy odbyli a tvrdili jí, že to není nic vážného. Když ale po dovolené přišla k zubaři se zanícenými dásněmi, lékař zbystřil.

„Řekl mi, abych si v ten den dohodla termín a okamžitě šla na pohotovost. Chodila jsem k zubaři roky a nikdy jsem s dásněmi neměla problém. Říkal to tak vážně, že jsem ho hned poslechla,“ vysvětluje mladá žena, jejíž příběh přinesla zahraniční média.

Kromě zánětu dásní však měla Jenna další symptomy - oteklé žlázy a pod pažemi si nahmatala bulky . Právnička z Birminghamu začala mít obavy, že by jde o rakovinu prsu. „Když jsem zašla k lékaři, řekl mi, že infekce dásní se rozšířila do lymfatických uzlin. Choval se ke mně jako bych byla hypochondr," vzpomíná Jenna. 

Lékař ji chtěl objednat na testy za dva týdny. Mladá žena si ale nedala říct a trvala na tom, aby jí udělaly potřebná vyšetření ještě ten den.

O pár hodin přišla zdrcující zpráva. Lékaři Jenně diagnostikovali akutní leukémii a dávali jí týden života . Mladá žena okamžitě začala s léčbou. Během následujících sedmi měsíců Jenna absolvovala několik kol chemoterapie. V nemocnici musela ležet v izolované pokoji, protože neměla téměř žádnou imunitu.

Po 18 měsících intenzivní léčby se ale žena dozvěděla potěšující zprávy - postup nemoci se zastavil . Nyní chce Jenna svým příběhem oslovit ostatní a varovat, aby nepodceňovali varovné příznaky a v případě jakýchkoliv obtíží ihned navštívili odborníky.

Témata: Lidé lékaři zubaři