Dovolená hrůzy! Rodičům v oblíbené destinaci Čechů zemřelo dítě! Pak přišel další šok!

Dovolená, cestování

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. listopadu 2018 18:31

Britský pár Chloe Sullivanová a její snoubenec Michael Parrott se těšili na vysněnou dovolenou v Dominikánské republice. Destinace, kterou ročně navštíví mnoho Čechů, se pro ně ale změnila v noční můru.

Chloe, její čtyřletá dcera a snoubenec Michael prožívají v těchto dnech velmi těžké období. Vše začalo, když mladou ženu minulou sobotu zastihly během dovolené v Dominikánské republice těhotenské komplikace.

Kvůli bolesti byla nucena vyhledat lékařskou pomoc a po příchodu do soukromé nemocnice International Medical Group v Punta Cana zaplatil její snoubenec poplatek za vyšetření u lékaře.

Místní personál upozornil, že ačkoliv mají cestovní pojištění, lékařské úkony nesmí překročit výši pojistného plnění, protože by nebyli schopni úkony zaplatit.

Lékaři ale trvali na zákroku, který měl stát 9700 eur (necelých čtvrt milionu korun). Chloe následně převezli na operační sál, kde se rozhodli těhotenství ženy ukončit a přivést na svět malého chlapce císařským řezem.

Chlapec se narodil v neděli v 10:49. Byl ale v kritickém stavu, trpěl dýchacími potížemi a v pondělí ráno ve 4:00 zemřel. Zpráva o úmrtí syna oba rodiče zdrtila, to ale ještě netušili, že to není vše.

Zatímco se nešťastní rodiče vzpamatovávali z otřesné zprávy a objímali mrtvé tělíčko miminka, nemocnice jim vystavila fakturu nejen na lékařský zákrok, ale i na sazbu za pobyt a na přípravu mrtvého synka k převozu do Británie. Ta měla vyjít rodinu na dalších 3 200 eur (cca 80 tisíc korun).

Dohromady nemocnice požadovala po rodičích zhruba 20 tisíc eur, tedy asi půl milionu korun. V opačném případě jim odmítala vydat jak zemřelé dítě, tak pasy. 

Zoufalý pár se snažil dohodnout na splátkách, na to ale nemocnice odmítla přistoupit. Proto partner požádal o pomoc britské velvyslanectví. Odtud ale přišla další rána.

Ambasáda turistům sdělila, že jim nijak nepomůže. Že jsou v tom sami a že někde musí sehnat peníze a nemocnici zaplatit. To mladý pár dorazilo úplně.

Naštěstí vše dobře dopadlo. Otec Chloe poslal peníze na převoz těla do Británie a o zbytek financí se postaral veřejný fond, který z Británie založil bratranec Michaela. Nebýt ochotných lidí z celého světa, kdo ví, jak by vše dopadlo.

Témata: Lidé cestování dovolená