Mladá dívka si kousala nehty. Skončila v nemocnici a málem zemřela!

Kousání nehtů je nebezpečný zlozvyk

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. září 2018 11:52

Případ mladé britské studentky by měl být varováním pro všechny, kteří si libují v kousání nehtů. Courtney Whithornová si stejně jako mnoho dalších kousala nehty ze stresu, zašlo to ale tak daleko, že jí lékaři museli celý palec amputovat.

Courtney byla mladá krásná dívka, která měla v životě smůlu. Ve škole jí totiž šikanovali spolužáci, a hodiny plné stresu zaháněla kousáním si nehtu na palci.

Dívka o teroru, který trval od roku 2014, nikomu neřekla, se strachem a zoufalstvím bojovala sama, jeden den ale svůj zlozvyk přehnala a omylem si ukousla kus nehtu až do masa.

Po nějaké době jí nehet dorostl, dívka si ale všimla, že se pod ním nachází černý flek. Po nějaké době zčernal celý nehet, a dívka už takto vážné poškození tkáně nedokázala dál schovávat.

O svých problémech ani zranění ale nikomu neřekla a namísto toho si nehty začala lakovat, aby skvrnu zakryla. Poté si dokonce lepila umělé nehty, ale její stav se nezlepšoval.Naopak jí celý palec začal mokvat.

Dívka se proto odebrala k lékaři, kde se dozvěděla, že trpí rakovinou kůže. Melanom, který si vyvolala kousáním palce, se lékaři pokoušeli čtyřikrát vyoperovat. Nakonec museli přistoupit k nejhorší možnosti, která jim zbývala, a dívce palec amputovali.

Dívce se zhroutil svět. Největší ránou pro ni bylo uvědomění si, že za rakovinu si může sama neustálým poškozováním tkání na prstu. Lékaři se nyní obávají, zda nemohla rakovina metastázovat dál do těla.

Témata: Lidé Nehty