Peklo na dovolené! Mladá žena prožila na letišti otřesné věci!

letectví

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. září 2018 9:50

Čtyřiačtyřicetiletá žena vypověděla svůj děsivý příběh o tom, jak strávila tři dny ve vězení i se svou čtyřletou dcerkou. Zavřeli ji proto, že během letu z Londýna do Dubaje pila víno. 

Ellie Holmanovou zatkli poté, co se jí imigrační úředník na letišti v Dubaji zeptal, zda pila během osmihodinového letu do Dubaje alkohol. Matka tří dětí, zubařka z anglického města Sevenoaks v Anglii, byla zadržena na letišti. Úředníci ji ani nenechali zavolat vyděšenému manželovi.

Doktorku sklenice vína přišla hodně draho, protože jí bylo řečeno, že musí v Spojených arabských emirátech zůstat jeden rok kvůli tomu, aby se její případ vyřešil, píše deník Daily Mail. „Moje holčička musela vykonat potřebu na podlahu v jedné z buněk. Nikdy v životě tak neplakala. Můj pas mi zkonfiskovali až do vyřešení případu, což prý bude trvat alespoň rok. Tato situace mě zatím stála 30 000 liber. Jelikož nejsem doma, moje ambulance nefunguje a naše úspory jsou pryč,“ popisovala vyděšená žena.

Její noční můra začala poté, co vystoupila z letadla společnosti Emirates Airlines z Londýna do Dubaje. Během letu si k jídlu dala sklenici vína. Na letech z Velké Británie do Dubaje je alkohol podáván běžně. Po příletu jí řekli, že její neplatí víza. Britka jim ale řekla, že předtím byla na úřadě a předpokládala, že stále platí. Úředník jí řekl, že se musí okamžitě vrátit do Londýna. Žena se ho zeptala, jestli by si nemohla vše vyřídit na letišti, protože je její dcera unavená.

Během vypjatého incidentu se úředník rozzlobil a odmítal odpovídat na její otázky. Pak se jí zeptal, jestli pila. „Řekla jsem mu, že jsem měla sklenici vína během letu. Dali mi ho zdarma zaměstnanci společnosti Emirates Airlines,“ vysvětlovala. Úředník Ellie informoval, že se dopustila zločinu, když pila alkohol.

Když se úředník rozčílil, začala ho žena natáčet na mobil, aby měla důkaz o jeho hrubém chování. Během několika sekund ji obklopila ozbrojená policie, která ji informovala, že natáčení úředníka je také trestným činem.

Vystrašené ženě vzali telefon a pasy. Elliena dcera Bibi byla velmi rozrušená, tak se ji matka pokusila utěšit čtením. Ve vězení podstoupila krevní test na alkohol, strážník jí prý také z uší strhl náušnice a pokusil se jí vytrhnout příčesky. Požádala o vodu, jídlo a o možnost využít toaletu, ale nic z toho nedostala. Ona a její dcera byly vystrašené, ale strážníci se jim prý jen smáli. Nemohly se převléknout, neměly ani polštář. Testy odhalily 0,004 promile alkoholu v krvi. 

Mezitím byl její manžel Gary vyděšený, protože se mu dcera a manželka neozvali. „Přátelé nakonec zjistili, že jsme ve vězení, ale nepustili je za námi a nám to ani neřekli." Bibi byla s matkou zavřená tři dny, pak holčička i s otcem dostali možnost odletět zpět do Velké Británie, ale Ellie bylo řečeno, že musí zůstat v Dubaji. Podle Garyho byla celá situace pro rodinu zdrcující. „Ellie je dobrá matka, která by vědomě neporušila zákon. Nerozumím tomu, proč Emirates Airlines podává alkohol, když to není dovoleno,“ dodal.

Ellie nakonec v Dubaji nemusela strávit rok, píše The Mirror. Asi po měsíci se mohla vrátit domů. Ani pak prý ale problémy neskončily, protože jí začaly chodit výhrůžky smrtí. „Z našeho života se stalo peklo,“ tvrdí teď žena. Anonymní volající jí například po telefonu řekl, že její děti zemřou a že má v zahradě bombu. Další zprávy jí chodí prostřednictvím sociálních sítí.

„Doufám, že vaše děti zemřou“, „doufám, že strávíte zbytek života ve vězení“, „doufám, že vás znásilnil kriminálník a vy budete mít ošklivé dítě“, píší prý ženě neznámí lidé. Ellie je přesvědčena, že kampaň proti ní vede Dubaj. Pro BBC uvedla, že věří, že dubajské úřady se „zaměřují Sevenoaks" a její podnikání, a že se i v různých místních skupinách na facebooku objevily příspěvky, které na ni útočily a označovaly ji za lhářku.

Holmanová, který má švédské a íránské občanství, byla zadržena ve chvíli, kdy přijela na pětidenní prázdniny. Do Dubaje cestovala s íránským pasem na jednorázové vízum, které skončilo.

Témata: Letiště obecně dovolená