Mladíka bolelo v krku, pět dní na to zemřel. Na smrtelné posteli ještě šokoval svou dívku!

Michael Owens a Rosie Rechichiová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. září 2018 19:38

Vypadalo to jako láska z románu. Dva mladí lidé z Austrálie museli odjet do Evropy, aby se tam setkali a zamilovali. Jenže tenhle příběh nemá šťastný konec. Michael Owens si stěžoval, že ho bolí v krku. Jenže od lékařů si vyslechl drsnou diagnózu - a pět dní na to zemřel.

Přestože oba žijí v Austrálii, setkali se Rosie Rechichiová (21) a Michael Owens († 23) u moře v Chorvatsku. Pár tvořili rok a jejich vztah byl většinou na dálku – jeden totiž žil v Perthu a druhý v Adelaide. O to více si vážili chvílí strávených spolu. Netušili, že jejich čas se rychle krátí. 

Vše začalo na první pohled banální bolestí. Mladý zubní dentista Michael si stěžoval na bolesti krku. Lékař se obával, že má Michael zápal plic, brzy se však ukázalo, že jde o něco ještě mnohem horšího. Po několika vyšetřeních mladíkovi oznámili, že má agresivní formu takzvané akutní myeloidní leukémie. 

Michael zemřel pouhých 5 dní poté, co se dozvěděl zdrcující diagnózu. U jeho nemocničního lůžka po celou dobu seděla i jeho přítelkyně Rosie. Na poslední chvíli s ním do smrti nezapomene. „Zůstala jsem s ním přes noc na pokoji, ležela jsem na posteli a snažila jsem se ho uklidnit," cituje její slova deník Daily Mail Australia.

„Začali jsme si povídat o nás, o naší budoucnosti, řekl, že jen proto se bude snažit, aby se uzdravil. Požádal mě o ruku a já jsem bez váhání řekla ano,“ vzpomíná zdrcená Rosie. O svých plánech ještě předtím mladík hovořil se svou matkou, které se svěřil, že Rosie je „ta pravá“.

Michael se připravoval na chemoterapii, ale té se už nedožil. Jedno ráno se už neprobudil. Jeho smrt zasáhla celou jeho rodiče i jeho snoubenku. Dívka se po těchto zkušenostech rozhodla spojit síly s Michaelovou rodinou. Společně vybírají peníze, kterými chtějí podpořit výzkum akutní myeloidní leukémie.

Prostřednictvím stránky GoFundMe zatím vybrali téměř 49 tisíc dolarů. Rossie také vytvořila Michaelovi stránku na Instagramu, kde informuje o charitativních akcích či prodeji oblečení se speciálním logem odkazujícím na jejího zesnulého snoubence a leukémii.

Témata: Michael Owens a Rosie Rechichiová nemoc Láska, intimnosti, vztahy