Že obezita škodí? Těmhle tlouštíkům zachránila život!

Hubnutí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. července 2018 9:46

Australan Claud Jackson a Američan Ronald Post toho nemají moc společného. Nespojuje je věk, práce, záliby ani země, z níž pochází. Oba ale trpěli obezitou. A to tak silnou, že na ně ani soudy nemohly.

Oba muži jsou jedni z mála lidí na světě, kteří se díky svým tělesným proporcím vyhnuli trestu. V jednom případě dokonce trestu smrti.

Ten se týkal Ronalda Posta, 217 kilogramového vraha, který před více než třiceti lety chladnokrevně zavraždil pracovníka hotelu.

Soud v Ohiu mu za to vyměřil trest smrti, vrah ale požádal o odklad s tím, že jeho obézní tělo by se na stůl v popravčí místnosti nevešlo. A měl pravdu.

Jako další argument uvedl, že díky obezitě trpí problémům se srdcem a cévami a nikdo neví, co by se během popravy smrtící injekcí mohlo stát. Sám prý ale nemůže ani cvičit, protože trpí bolestmi kloubů a zad.

Soud překvapivě popravu skutečně nevykonal. Na konci července roku 2013 ale obézní muž ve věku 53 let zemřel.

Jsem tlustý, nemůžu do vězení

Obdobný případ se odehrál před několika lety v Austrálii. Claud Jackson se připletl do potyčky v baru, při níž rozbitou pivní lahví prořízl svému kamarádovi krk.

234 kilogramový muž ho tehdy jen tak tak nezabil, soud ale rozhodl o jeho vině a chtěl ho poslat do vězení. Na scénu ale přišly pádné argumenty.

Jackson se hájil tím, že je "moc tlustý na to, aby mohl jít do vězení," což mu potvrdili i lékaři. Navíc prodělal v minulosti tři infarkty a lékaři se báli o jeho zdraví.

Bez trestu ale nevyšel. Soud mu udělil alespoň veřejně prospěšné práce. Přesto se přísnému trestu za vážné ublížení na zdraví vyhnul.

Témata: Lidé obezita Hubnutí