Muž si šel lehnout do nočního lůžkového vlaku. Po probuzení nevěřil svým očím!

Vlaky

Autor: ČTK

31. července 2022 20:49

Pasažéra nočního lůžkového vlaku z Glasgow do Londýna po probuzení potkalo nepříjemné překvapení. Byl totiž stále ve skotském městě, ve kterém nastoupil, vlak na cestu na jih nikdy nevyrazil, napsal The Guardian.

"Bizarní zážitek" na sociálních sítích popsal Jim Metcalfe, který noční lůžkové vlaky pro zhruba 650 kilometrů dlouhou trasu využívá využívá posledních 15 let. "Vzbudil jsem se a vlak nikdy nevyjel z Glasgow. Jenom tam celou noc stál a teď nás v 5:30 vyhodili ve špatném městě," napsal Metcalfe na twitteru o zážitku z minulé středy.

"(Provozovatel vlaku) Caledonian Sleeper na twitteru napsal, že vlak je v provozu, nechal pasažéry nastoupit a pak nás tu prostě nechal celou noc stát. Nechali všechny, aby si nastoupili a usnuli a pak nás tu nechali," dodal muž, který se podle The Guardianu zabývá charitativní prací.

Za nevypravení vlaku, který před Glasgow projíždí i některá severněji položená skotská města, mohla podle provozovatele závada na trase. "Důvodem byla pozdě večer zjištěná závada na lince, která souvisela s extrémními teplotami způsobujícími problémy v celé síti," uvedla za Caledonian Sleeper Kathryn Darbandiová, podle které budou všem pasažérům vráceny peníze.

Británie se minulý týden potýkala s nebývalou vlnou veder, v úterý 19. července na jihu Anglie padl britský teplotní rekord. Meteorologové na londýnském letišti Heathrow naměřili 40,2 stupně, vlastní rekord 34,8 stupně Celsia ale zaznamenalo i Skotsko.

Témata: Vlaky Velká Británie