Muž si myslel, že má vodu v uchu. To, co z něj vytáhli lékaři, ale nikdo nečekal

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. ledna 2022 16:28

Muž na Novém Zélandu zažil několikadenní martyrium kvůli problémům se zalehlým uchem, které ho trápilo po návštěvě bazénu. Překvapená lékařka mu ale nakonec vytáhla ze zvukovodu švába.

Napsal o tom deník The Guardian. Obyvatel Aucklandu Zane Wedding řešil problémy s nepříjemnými pocity v uchu po páteční návštěvě bazénu a myslel si, že za ně může voda. Cítil v uchu šimrání, ale první návštěva u lékaře nic neodhalila. Lékař mu ucho propíchl, předepsal mu antibiotika a poradil mu, aby si na postižené místo foukal teplý vzduch z fénu.

"Hned po zákroku jsem se cítil mnohem hůř," popsal Wedding. Na jedno ucho ohluchl a nemohl spát. Fénování také nepomáhalo. Objednal se proto k ORL specialistce, která mu ucho znovu pečlivě prohlédla.

"Jakmile se podívala dovnitř, řekla: 'Pane bože... myslím, že máte v uchu hmyz,'" řekl pacient, podle kterého trvalo několik minut, než lékařka pomocí pinzety a odsávačky vytáhla z ucha mrtvého švába. "Myslím, že jsem ho od soboty (tím fénem) prostě uvařil," žertoval Wedding.

Témata: Lidé lékaři