Pojišťovny zveřejnily nejvtipnější případy roku 2021

Kroupy

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. prosince 2021 21:47

Pracovníky na infolinkách pojišťoven občas zaskočí například dotazy na pojištění zranění z býčích zápasů nebo ze skákání po střechách domů. Dopravní nehody, krádeže, přírodní živly nebo úrazy sice nejsou situacemi, které u poškozených vyvolávají záchvaty smíchu, přesto pojišťovny sbírají každý rok humorná vyjádření svých zákazníků.

Například zranění jednoho klienta vylíčila jeho manželka takto: "Při našem tradičním vánočním polibku pod větví jmelí připevněnou na lustru manžel při své výšce o větev zavadil, tím rozhoupal lustr, který se mu následně zřítil na hlavu. Já stihla uskočit.“

Z hlášení škody po krupobití: "Kroupy nám poškodily tři střešní okna, jsou na výměnu. Ať se likvidátor zastaví, předám mu ty kroupy. Posbírala jsem je do mrazáku.“

Jak nastalo poškození vozidla zaparkovaného před domem: "Auto mělo smůlu, že bylo v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Moje přítelkyně se se mnou bleskově rozcházela a všechny moje věci vyhazovala oknem ze druhého patra. Dokud házela oblečení, tak to šlo. Ale nakonec letěla i tenisová raketa, obraz a pánvička na steaky.“

Klient se dotázal pojišťovny Allianz: "Mám doma akvárko a zkratoval mi motorek pro ohřev vody. Teď mám místo akvárka rybí polévku. Bude se mi na to vztahovat pojištění?"

ERV Evropská pojišťovna řešila situaci, kdy tři mladé ženy jely na dovolené v Bulharsku na tobogánu, kam je vpustil pracovník hotelového aquaparku.Tam však nebyl dostatek vody, takže všechny utrpěly bolestivé odřeniny na pozadí a loktech.

Jiná klientka musela zrušit svou dovolenou hned po jejím nákupu, protože si ještě v pobočce cestovní kanceláře, kde si ji zařídila, zlomila nohu v kotníku, když přehlédla schod.

Přestože domy a domácnosti patří k nejčastěji pojišťovaným produktům, ne každá střecha nad hlavou musí být pojistitelná. "Nepojišťujeme například stromové domy, protože jejich naceňování je velmi obtížné," uvedla mluvčí pojišťovny Allianz Marie Petrovová. Stejný problém je podle ní s jurtami nebo budovami ve špatném technickém stavu.

Naopak bunkry u pojišťoven projít mohou. "Vytvářeli jsme nabídku pro spolek milovníků historie, který si jeden z bunkrů koupil. Pokud se v něm trvale nebydlí, bereme ho jako rekreační stavbu,“ uvedla produktová manažerka z Direct pojišťovny Kateřina Lorincová.

Pro sportovce by pojištění mělo být samozřejmostí. Přísně individuálně se ale řeší extrémní výkony, jako je lezecké zdolávání výškových budov nebo extrémní letecké akrobatické závody, upozornila mluvčí pojišťovny UNIQA Eva Svobodová.

"Netradičních sportů přibývá, a tak pojišťovny pravidelně rozšiřují seznamy, na kterých je možné najít řadu sportovních odvětví, o nichž mnozí zatím nikdy neslyšeli,“ dodal ředitel divize pojištění Srovnejto.cz Martin Daneš. V seznamu některých pojišťoven se tak objevuje například famfrpál, míčová hra na koštěti inspirovaná příběhem o Harrym Potterovi, nebo jetpack, tedy létání s tryskovým batohem na zádech.

Témata: pojišťovny