Žena a dítě se topily v chladné vodě. Policisté je s pomocí studentů zachránili!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. prosince 2021 12:10

Dramatický zásah mají za sebou policisté z Vodňan. V řece Blanici se tam ve středu večer topila žena i s dítětem. Kolemjdoucí studenti si toho naštěstí včas všimli, podařilo se tak zachránit dva lidské životy.

Krátce před 19. hodinou oznámili událost na linku 158 studenti rybářské školy. Podle tiskové zprávy policie nejprve u mostu narazili na opuštěný kočárek, na němž zůstala zavěšená i kabelka. Rozhodli se proto prohledat okolí.

Ve vodě spatřili ženu a nakonec o kus dále i malé dítě. Sami se však k tonoucí dvojici přes proud nedokázali dostat. Na místo naštěstí dorazili přivolaní policisté, kterým se s velkým úsilím podařilo obě osoby dostat na břeh.

"Žena byla 'relativně' v pořádku, u dítěte hned policisté započali s oživováním. S pomocí hasičů pak policisté se záchranáři naložili dítě na palubu vrtulníku a ženu do sanitky. Dál o obě zachráněné osoby pečovali záchranáři," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Žena i dítě zůstávají v péči lékařů, kriminalisté se budou ptát na motivy. Zasahující policisté i studenti mají být příští týden oceněni za podíl na záchraně dvou lidských životů.

Témata: Policie ČR