Marta Otáhalová: Starostka obce zasažené tornádem končí! Vyhrožovali jí!

Následky červnového řádění tornáda na jižní Moravě.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. srpna 2021 10:35

Osudy lidí z jihomoravských obcí zasažených tornádem je zajímavé sledovat, a to včetně tamních komunálních politiků. Starostka Mikulčic Marta Otáhalová ve vedení obce končí. Proč?

Mikulčicemi se tornádo na konci června rovněž prohnalo a zanechalo spoušť. V krizovém vedení obce však leckdo viděl chyby, lidé například neměli pochopení pro rozhodnutí starostky, která ukončila ubytování dobrovolníkům.

Marta Otáhalová prozradila, že o konci se rozhodla po nátlaku části lidí. "Přišli mi říct, že mě odvolají," řekla serveru iRozhlas.cz s tím, že v tu chvíli se raději sama rozhodla odstoupit. "S tím vším, co na mě nakydali, se mi nikdo nedivil," podotkla.

Komunální politička se teď dle svých slov chystá do důchodu, ještě ji ale čeká soud kvůli výhrůžkám, které v uplynulých týdnech obdržela. Mimo jiné přišla zpráva, že jí "vrazí kudlu do břicha".

Autorem výhrůžek byla žena, kterou osobně znala. "Přišla se mi omluvit, já jsem jí odpustila. Žalobu ale nestáhnu, to bych znevážila práci všech starostů. Musí se to potrestat, projít soudem," uvedla pro server. 

Tornádo zasáhlo několik obcí na Břeclavsku a Hodonínsku 24. června, o život připravilo šest lidí. Dvě stě osob utrpělo zranění. Živel poničil více než tisíc domů, škody byly vyčísleny na desítky miliard. 

Témata: Tornádo na Moravě (24.6.2021)