Chřestýš vyděsil obec u Prahy: Spousta nejasností, holčička už je z nemocnice doma!

Chřestýš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. ledna 2021 10:35

Spousta nejasností je dál v případu uštknutí chřestýšem, ke kterému mělo dojít minulý týden v Jenštejně u Prahy. Pátrání a vyšetřování pokračuje dál, potěšující je alespoň zpráva o propuštění dívky z nemocnice.

Jak jsme vás v uplynulých dnech informovali, o víkendu mělo dojít k útoku hada, pravděpodobně chřestýše, na malou holčičku v Jenštějně u Prahy. Vyšetřování případu, který vyděsil celou středočeskou obec, pokračuje.

Šestiletá dívka už je podle informací od zástupců obce zveřejněných na facebooku z nemocnice doma. Za přítomnosti rodičů by měla být vyslechnuta policií, která incident nadále šetří pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Policisté pracují s důkazy v podobě krevního vzorku či prokousnuté boty a ve spolupráci s odborníky zjišťují, o jakého hada se jednalo, zdali o jedovatého či nikoliv. Starosta již dříve vyzval chovatele, který by plaza postrádal, aby se klidně anonymně ozval. Nic takového se zatím nestalo.

„Žádný anonymní vzkaz od případného chovatele, o jakého hada se přesně jednalo a zda už si jej náhodou neodchytil, jsme zatím do schránky u vchodu na OÚ neobdrželi. A neobdrželi jsme jej ani jiným způsobem,“ uvedli představitelé obce a zopakovali tuto výzvu s ujištěním, že úřad ani jeho okolí nejsou střeženy kamerami.

Herpetologové obci nabídli uspořádání besedy pro obyvatele, kde by občany uklidnili. Její konání ovem znemožňují opatření proti šíření koronaviru. Odborníci také nabídli své služby pro bezplatné prohledání domů v bezprostředním okolí.

Místostarosta rovněž na sociální síti uvedl, že v rámci policie probíhá interní šetření, zdali její postup v den incidentu byl správný.

Témata: Hadi Policie ČR středočeský kraj