Muž porušil na 8 sekund karanténu, zaplatí pokutu sto tisíc dolarů!

Tchaj-Wan

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. prosince 2020 22:06

Úřady na Tchaj-wanu daly pokutu 100.000 tchajwanských dolarů (přes 76.000 korun) muži, který na osm sekund porušil koronavirovou karanténu. Migrant z Filipín pobýval v karanténě v hotelu ve městě Kao-siung a na chvíli vyšel ze svého pokoje do hotelové chodby, uvedla televize CNN s odvoláním na tchajwanskou agenturu CNA.

Podle agentury Filipínec vyšel ze svého pokoje, aby něco nechal před dveřmi svého přítele, který tam byl v té době rovněž v karanténě. Na záběrech bezpečnostních kamer ho však spatřil hotelový personál a kontaktoval úřady. Lidé v karanténě na Tchaj-wanu nesmějí opustit své hotelové pokoje a nezáleží přitom na jak dlouho, podotkla CNN.

Muž dostal pokutu, protože byl po svém příjezdu na Tchaj-wan v povinné čtrnáctidenní karanténě a neměl opouštět pokoj, prohlásil úřad. Pokuta za porušení karantény ve městě se podle CNA pohybuje od 100.000 do jednoho milionu tchajwanských dolarů (přes 760.000 korun).

V přístavním městě Kao-siung je v současné době 56 hotelů, které jsou určené pro pobyt v karanténě. Celkem nabízejí 3000 míst. V poslední době prudce vzrostla poptávka po těchto pokojích, přičemž jedním z důvodů je prý větší množství rybářů vracejících se z rybolovu ve vzdálenějších oblastech.

Tchaj-wan je podle nedávného žebříčku odolnosti vůči koronaviru (Covid Resilience Ranking) agentury Bloomberg jednou z nejlépe hodnocených zemí. Ve třiadvacetimilionové zemi se od začátku pandemie prokazatelně nakazilo 716 lidí, sedm z nich v souvislosti s koronavirem zemřelo, vyplývá z údajů americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU), která vývoj koronavirové nákazy sleduje globálně.

Témata: Tchaj-Wan