Porod před třineckou nemocnicí: Malá Michaela se narodila na parkovišti!

Malá Michaela přišla na svět na parkovišti před porodnicí.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. srpna 2020 9:25 | Aktualizováno: 11. srpna 2020 13:49

Do nemocnice už to nestihli. Minulý týden se přímo před třineckou porodnicí narodila malá Michaela. Na takový porod jen tak nezapomenou novopečení rodiče ani samotní zdravotníci.

Ve třinecké nemocnici, kde se každý rok narodí kolem 800 dětí, takový porod nepamatují, paní Monice Koloničné by jeho rychlost prý mohly závidět snad všechny ženy. Zato si novopečená maminka neužila moc komfortu.

Když na ni přišly porodní bolesti, s manželem Štěpánem okamžitě vyrazili do porodnice. „ Vše však šlo natolik rychle, že rodiče nestihli dojít na gynekologicko-porodnické oddělení a maminka porodila na parkovišti před chirurgickou ambulancí,“ popsala na webu nemocnice mluvčí Irena Sikorová Nožková.

„Statečný tatínek doslova chytal miminko a asistoval při této šťastné události pod širým nebem,“ uvedla mluvčí s tím, že poté byla maminka i s novorozencem převezena na porodní sál, kde proběhlo ošetření po porodu.

Rodičům se narodila dcera Michaela, která po porodu měřila 49 centimetrů a vážila lehce přes tři kilogramy. Doma už na ni čekají dva starší sourozenci, bráškové Šimon a Filípek.

Témata: děti porody Třinec