Malý chlapec zemřel mamince v náručí. Důvod smrti je zarážející!

děti

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. června 2020 13:22

Může vás o život připravit deprese? Jeden z nedávných případů ukazuje, že zřejmě ano, a to v jakémkoliv věku. Lékaři evidují případ čtyřletého chlapce, který neunesl ztrátu svého otce, který zahynul při útoku v Iráku. Po tom, co si uvědomil, že otce už nikdy neuvidí zemřel steskem matce v náručí

Jalal, který byl Pešmergským bojovníkem proti Islámskému státu, byl zabit v Iráku. Podle jeho známých měl se synem Bryarem velmi blízký vztah. Bryar začal po smrti svého otce trpět depresí, která se u malých dětí může po ztrátě blízké osoby rozvinout.

Jeho příbuzní udávají, že čtyřletý chlapec měl symptomy anorexie, to znamená, že se začal vyhýbat jídlu. Neustále opakoval, že se mu stýská po otci a ptal se, kdy přijde domů. Situace se zkomplikovala, když byl chlapec nalezen s pěnou u pusy ve spánku. Pro jeho rodinu to byl impulz k převozu do nemocnice, kde byl následně hospitalizován.

Podle serveru news.com.au Bryar zemřel jen o měsíc později v matčině náručí v nemocnici na stesk a depresi z otcovi smrti. Byl pohřben vedle svého otce. 

Australská kardiochirurgička Nikky Stampová potvrdila v rozhovoru pro Sydney Morning Herald, že stres ze ztráty milované osoby může vést až ke smrti v důsledku "zlomeného srdce".

Tento případ není jediný. Podobná situace se stala v březnu, kdy matka jedné z oběti Christchurchského masakru neunesla smrt svého osmatřicetiletého syna. Zemřela krátce po synově pohřbu. Informoval o tom magazín The Sun.

Témata: dětské Děti deprese