Žena si po porodu vytrpěla 13 let pekla. Pak přišla o nohu!

Sarah Beamis

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. června 2020 15:28

Osmatřicetiletá Sarah Beamisová z anglického Norfolku o sobě tvrdí, že si prošla peklem. Lékaři jí během porodu píchli epidural, omylem ale narazili na bulku nervů, načež jí sdělili, že buď přijde o cit v nohách, nebo zemře.

Během porodu lékaři na páteři objevili bulku, která byla velmi blízko míchy. Stalo se tak ale až poté, co jí píchli epidural na utišení bolesti. Následně ztratila cit v levé noze.

Beamisová se narodila s rozštěpem páteře. Jediný způsob, jak se projevoval, bylo občasné píchání a mravenčení v noze. Když ale porodila své druhé dítě, znecitlivělo jí celé lýtko a koleno.

Lékaři zjistili, že bulka na zádech táhne její míchu dolů. "Epidural zasáhl nerv přímo, což způsobilo problémy s levou stranou mého těla," vysvětlila pro The Sun Sarah.

Doktoři si zpočátku mysleli, že hrudku odstraní za pár hodin. Operace nakonec trvala až jedenáct hodin, protože tam bylo mnohem víc nervů, než si mysleli.

Po operaci ztratila téměř všechen cit. Na močení používala katetr. Lékaře ale neobviňuje, varovali ji, že poškození nervů může způsobit komplikace. Bylo to riziko, se kterým počítala.

Při kontrole se ale zjistilo, že z bulky vytéká tekutina přímo do páteře pacientky. Rychle jí diagnostikovali bakteriální meningitidu, která ji mohla zabít. Po několika operacích proto musela podstoupit rehabilitaci a nějaký čas chodila o berlích.

Jelikož její pravá strana byla silnější, celou svou váhu tlačila při chození tam. Jakoby zázrakem tři roky po porodu Emmy-Leigh Sarah opět otěhotněla. Svého syna Jacoba porodila císařským řezem.

Pak ale přišla ta největší rána. Jelikož Sarah neúměrně zatěžovala svou pravou nohu, tak se v ní vytvořila infekce, která přerostla do sepse. Chirurgové byli nuceni původně zdravou nohu pod kolenem amputovat.

Témata: Lidé zajímavosti