ŠOK! Vraždil ženy na temné farmě, dělal z nich sekanou a prodával ji policistům

Robert Pickton 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. ledna 2018 9:25

Jedním z nejhorších vrahů v historii je Robert Pickton. Tento Kanaďan byl před 11 lety odsouzen na doživotí za sérii brutálních vražd.Jaký byl jeho příběh a v čem je celý případ šokující?

Pickton je nejhorším vrahem v historii Kanady a média po více než 10 letech od jeho odsouzení připomínají příběh, který by nenapsal ani ten nejzvrácenější scénárista. 

Pickton se živil jako řezník a vlastnil sedmihektarovou prasečí farmu, kde pořádal večírky plné drog a alkoholu. Do hledáčku policistů se ale dostal díky několika záhadným zmizením. 

Mezi pohřešovanými lidmi byly především prostitutky či narkomanky, které mizely z chudého předměstí Vancouveru v 90. letech. Prakticky každou z nich čekal scénář, který policisté rozluštili poté, co Picktona v roce 2002 zatkli.

Na temné a hororově vyhlížející farmě bylo veškeré náčiní pro řeznické práce. Lednice, háky, nejrůznější pily, sekáčky na maso a další nástroje. Těmi ale muž nezabíjel pouze prasata, nýbrž také lidi.

Aby se zbavil těla, rozčtvrtil jej, rozemlel a smíchal s vepřovým masem. Ze směsky poté dělal sekanou, kterou prodával svým sousedům i policistům. Ostatně ti jej mohli dopadnout už dříve, v roce 1997 se totiž jedné jeho oběti podařilo uprchnout.

Nahá a zraněná utíkala pro pomoc z děsivé farmy do města, kde kontaktovala policii. Ti jí ale nevěřili a Picktona navíc znali, protože si od něj kupovali sekanou. Tehdy však ani netušili, z jakého masa pochází.

Po jeho zatčení v roce 2002 hygienická stanice upozornila sousedy, kteří od Picktona kupovali vepřové, že mohli pozřít i lidské ostatky. Na farmě byly mezi uskladněným vepřovým masem nalezeny i části rozčtvrcených obětí a v mrazáku policisté našli i rozseknuté hlavy a kusy lidských těl.

Poté začala velká policejní akce. Úřady vynaložily desítky milionů dolarů na prosetí půdy na farmě, aby našly jakékoliv zbytky DNA jednotlivých obětí. Kriminalisté nakonec našli stopy více než 30 žen. 

Příbuzní obětí byli v šoku. Většinu z nich psychicky zničilo, když se dozvěděli, jakým způsobem umírali jejich blízcí. Policisté nacházeli ostatky jejich těl po celé farmě, a například zbytky těla Sereeny Abotswayové, tedy hlavu, ruce a nohy, nalezli v kyblíku. Tělo bylo zřejmě použito na sekanou.

Ve Vancouveru a okolí zmizelo do roku 2001 více než šedesát žen, nepodařilo se ale prokázat, že je má na svědomí Pickton. Kanadský soud jej proto poslal v roce 2007 na doživotí za prokázanou vraždu šesti žen.

Pickton přijal trest bez emocí a nikdy svých činů nelitoval. Naopak ve vězení naletěl policistovi, který se vydával za vězně, a řekl mu, že zavraždil 49 žen a chtěl jich zabít 75. Jediné, čeho litoval je, že jich nestihl zabít více.

“Je mi jen líto, že jsem to nezvládl zaokrouhlit a dotáhnout na 50. "Dostali mě, protože jsem začal být nedbalý,“ řekl dnes už osmašedesátiletý vrah.

Témata: úmrtí Robert Pickton