Nakažený taxikář dostal remdesivir: Tohle by nejspíš vědět nechtěl!

Taxi, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. března 2020 20:19 | Aktualizováno: 1. dubna 2020 10:48

Případ nakaženého taxikáře má v posledních dnech smutné pokračování. Zatímco jeho stav se po podání experimentálního léku zlepšil, o víkendu zemřela zdravotní sestra, která se o něj starala.

Jak vás stars24.cz informoval, o víkendu nečekaně zemřela zdravotní sestra z plicního oddělení pražské Thomayerovy nemocnice. Patřila mezi zdravotnice, kteří přišli do styku s pacientem, jehož případ nákazy koronavirem je asi nejznámější ze všech v Česku.

Jde o pražského taxikáře, kterého přijali 10. března. V současné době už je pacient ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a je mu podáván experimentální lék remdesivir. Jeho stav se podle posledních informací zlepšil.

Podle vedení Thomayerovy nemocnice zdravotní sestry i lékař "dělali všechno pro to, aby pacienta především zachránili a udrželi jej při životě, a to navzdory tomu, že se jednalo o velmi komplikovaného a extrémně obézního pacienta, který tak dostal šanci na život".

O život naopak v neděli přišla zdravotní sestra. Ještě o den dříve si údajně na sociální síti stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek. Příčina smrti je nyní předmětem vyšetřování, podle kolegyně z práce mohl sehrát roli stres. 

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Nemocnice Thomayerova lékaři Taxi