Mladý tatínek zemřel pár dní po narození syna. Berte koronavirus vážně! vzkazuje matka

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. března 2020 12:28

Thomas Davies byl zdravý, 27letý mladý muž, který s stal po druhé otcem. Svého novopečeného syna si ale dlouho neužil. Pár dní po jeho narození zemřel.

Jak uvádí portál Daily Mail, Thomas Davies zemřel ve čtvrtek ve vesnici Penygroes ve Walesu. Zpočátku měl kašel, ten ale začala doprovázet bolest a také se přehnaně potil.

Jeho matka se zlomeným srdcem a třesoucím se hlasem uvedla, že v těžkých chvílích ani nemůže obejmout své rodinné příslušníky kvůli přísným opatřením spojeným s koronavirus.

"Šla jsem navštívit svou dceru a museli jsme si povídat přes silnici," řekla 53letá paní Daviesová, která uvedla, že její syn Thomas se řídil všemi pokyny vlády a dokonce se jeho zdravotní stav v posledních dnech zlepšil.

Zlomový moment ale přišel ve čtvrtek, kdy ho jeho partnerka Rhiannon Eliasová (27) našla mrtvého. Jeho tělo odvezli záchranáři v ochranných oblecích.

"Když jsem přišla do nemocnice, všichni byli v oblecích. Nemohla jsem se ho ani dotknout. Nedovolili mi to. Dokonce jsem ho nemohla ani moc dlouho vidět, protože měli podezření na koronavirus a potřebovali, aby byl ve vaku. Měl na obličeji plastovou tašku," popsala zdrcená maminka.

Thomas byl otcem dvou synů, Dylana (4) a novorozeného Morgana. "Byl fit, zdravý, plný energie, nikdy nekouřil a neměl žádné potíže. Je to šok. Přikázali mi, abych zůstala v karanténě. Všichni se musíme izolovat. Je to tak kruté. Moje děti měly nejlepšího otce na světě. Pracoval tak usilovně, nejen aby nám zajistil střechu nad hlavou, ale aby jim dal všechno, co chtěli a ještě mnohem více," řekla serveru jeho partnerka.

Zatím není zřejmé, jestli byl příčinou smrti koronavirus. Jeho matka ale vyzývá, aby lidé pochopili vážnost nebezpečí, které pandemie představuje. "Toto není vtip, berte to vážně. Zemřel mladý muž. Měl 27 let, mladou rodinu a celý život před sebou. Nenechte děti, aby si venku hráli. Udržujte si odstup. Zůstaňte doma!" uvedla.

Témata: Lidé Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Muži ženy smrt