Drsná zpověď: Mladík nakažený koronavirem si prošel peklem!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. března 2020 16:17

Micheal Prendergast je mladý osmadvacetiletý sportovec z Irska, které také skolil koronavirus. Podle jeho slov ho nemoc během prvních dní téměř zabila.

Micheal pro DailyMail popsal prvotní příznaky nemoci. Tvrdí, že trpěl dušností, měl vysokou horečku a křeče v celém těle. Po přijetí do nemocnice mu došlo, že bez zdravotní péče by zřejmě zemřel.

Než se nakazil, myslel si, že nemoc by u něj měla mírný průběh. Podle svých slov se nakazil v Londýně, kde pracoval jako novinář.

Jelikož tam nechtěl v případné karanténě uvíznout, nasedl na letadlo do rodného Irska, kde navštívil svou mámu. Následující dny ale začal pociťovat symptomy, které se zhoršovaly.

Třetí den si zavolal sanitku, která ho převezla do nemocnice, kde ho lékaři okamžitě hospitalizovali. "Nemoc přichází ve vlnách, takže se cítím špatně, ale pak přijde vlna, která trvá i čtyři nebo pět hodin. Stoupá teplota a cítíte se, jako byste byli blízko smrti," popsal.

"je to varování pro ty lidi venku. Nedávno jsem je viděl na plážích, v parcích, v posilovnách. Pokud vás to nezasáhne tak těžce jako mě, zaručuji vám, že vaše rodiče nebo tety a strýce nebo prarodiče ano," dodal.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé