Žena strávila třetinu života v bolestech! Lékaři našli příčinu a řekli jí zdrcující zprávu!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. ledna 2020 20:54

Bolest zad trápí čas od času každého z nás. Pokud ale problém přetrvává, je na místě vyhledat lékaře. Odbornou pomoc vyhledala i Američanka, která problémy trpěla dlouhých 14 let. Když ji v nemocnici vyšetřili, nemohli lékaři uvěřit svým očím.

Jednačtyřicetiletá Amy Brightová často trpěla chronickou bolestí zad. Chodila proto po různých vyšetřeních. Lékaři ale dlouho nemohli přijít na to, co její bolesti způsobuje. Nakonec v listopadu 2017 matka z Floridy podstoupila CT vyšetření, při kterém zjistili neuvěřitelnou věc.

Její bolest nebyla způsobena nemocí ischias, jak doktoři původně předpokládali, ale tím, že má v páteři už 14 let epidurální jehlu.

Amy porodila svého syna Jacoba nemocnici na Floridě s epiduralem v roce 2003. Právě tehdy se třícentimetrová jehla do jejího těla dostala – a lékaři o tom 14 let neměli ani tušení. Tato jehla jí roky způsobovala mnoho komplikací a bolestí, které začaly dva měsíce po porodu.

Žena uvedla, že se jehla dotýká nervu napojeného na levou nohu, takže ji znepokojovalo, že by kvůli ní mohla zůstat paralyzovaná, pokud by jehla někam pohnula. Háček je v tom, že kvůli umístění jehly je příliš riskantní ji vyndat, takže Amy nemá jinou možnost než se s ní naučit žít a bolest zahánět léky.

Epidurální analgezie či také epidurální anestezie je tlumení porodních bolestí podáním malé dávky znecitlivující látky a léku proti bolesti. Epidurál je zaveden do páteřního kanálu a tam se rozmístí kolem míšního vaku. Tímto zabrání nervovému vzruchu, aby vystoupil z míšního vaku. Epidurál působí na senzitivní, sympatické a motorické nervy.

Témata: Lidé lékaři