Mladík šokoval lékaře. Měl problém s prstem, po chvíli bojoval o život!

Lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. října 2019 15:17

O tom, jak nebezpečné může být kousání nehtů, jsme vás už informovali mnohokrát. Dokládá to i případ osmadvacetiletého mladíka z britského Birkdale. Ten kvůli tomuto zlozvyku málem přišel o život.

Luke Hanoman si nehty kousal od malička. Jednoho dne se ale stalo, že ho okousaný prst začal bolet a pulzovalo v něm. Nevěnoval tomu ale žádnou pozornost.

Po několika dnech se u otce dvou dětí objevily příznaky podobné chřipce. K lékaři s nimi nešel, myslel si, že je zvládne překonat sám a že nemoc vyleží.

Jeho stav se ale nezlepšoval, naopak. Trpěl nevolností, zimnicí, střídavými návaly tepla a nakonec mu celý prst opuchl. V tu chvíli se rozhodl vyhledat lékařskou pomoc.

V nemocnici mladíkovi sdělili hrozivou diagnózu. Díky okousanému prstu si přivodil otravu krve, která ho málem zabila. Podle zahraničních médií byl čtyři dny napojen na infuzi a lékaři si nebyli jisti, zda přežije.

Sepsi nakonec porazil, podle doktorů měl ale víc štěstí než rozumu. Sám Luk nyní tvrdí, že by ho nikdy nenapadlo, že obyčejné kousání nehtů může dopadnout takto.

Témata: Lidé lékaři