Lékaři jsou zděšeni! Mladá dívka šla na manikůru, po chvíli bojovala v nemocnici o život!

lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. července 2019 12:11 | Aktualizováno: 21. července 2019 22:34

Umělé nehty jsou mezi ženami v dnešní době velmi populární. Podle lékařů ale přímo souvisí se vznikem rakoviny. Ta málem připravila o život teprve jedenadvacetiletou dívku.

Mladá Karolina z amerického Chicaga si šla nechat do kosmetického salonu udělat gelové nehty. Během procedury si všimla, že má na prstu tenkou čárku, nevěnovala jí ale pozornost.

Až do chvíle, kdy jí prst natekl a zčervenal. Dívka se vyděsila a zamířila k lékaři. Laboratorní testy ukázaly, že dívka trpí jednou z nejzákeřnějších rakovin kůže. 

Dívka, která se stala Miss Illinois 2018, měla rázem zničený život. V nemocnici musela podstoupit sérii zákroků a hrozilo, že přijde o část ruky. Nakonec jí lékaři zachránili, nadobro ale přišla o nehet.

Karolina přiznala, že byla častou návštěvnicí nehtových salonů. Jednou až dvakrát měsíčně si nechávala dělat nehty, a to po dobu několika let. Podle lékařů jsou podobné případy na vzestupu, zejména díky ultrafialovému záření, které se při tvorbě nehtů používá.

Ženy si mnohdy riziko neuvědomují, faktem ale je, že toto záření může způsobovat rakovinu stejně jako slunce nebo solária. Radí proto ženám, aby před návštěvou podobných salonů použily na ruce opalovací krém.

Témata: Lidé lékaři