Bolí mě oko, stěžoval si mladík u lékaře. Ten ho poslal domů a málem ho tím zabil!

lékaři

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. června 2019 15:03

Jedenadvacetiletý britský student Jack byl zrovna na dovolené v Mexiku, když mu začalo slzet oko. Nejprve si s tím nelámal hlavu, poté, co problém neustupoval, navštívil lékaře. Ti mu sdělili děsivou diagnózu.

"Na dovolené v Mexiku mi začalo slzet oko. Pak jsem pociťoval bolesti v okolí nosu," vzpomíná pro web Metro mladý Angličan. Jelikož bolest nepřecházela, po návratu z dovolené se rozhodl vyhledat lékaře. Ten mu ale sdělil, že nejde o nic vážného, a poslal ho domů. Problémy ale neustupovaly.

"Měl jsem z toho špatný pocit Trápilo mě oko a kromě toho jsem se cítil opravdu špatně," popisuje Jack, který následně se svým problémem navštívil dalšího lékaře. Ten mu ale opět řekl, aby se tím neznepokojoval, stejně jaké následující lékař.

Problémy se ale zhoršovaly a Jack je chtěl řešit. Pomohl mu ale až čtvrtý lékař, který mu sdělil děsivou diagnózu: velmi vzácná rakovina tkáně, konkrétně nediferencovaný karcinom ve třetím stádiu.

Chlapci se v tu chvíli zhroutil svět. "Zpočátku jsem slovo rakovina ani nedokázal vyslovit. Říkal jsem jen není mi dobře nebo porazím ji," vzpomíná nyní. Rakovinu následně po sérii chemoterapií porazil.

Témata: Lidé lékaři