Útěk z bombardovaného Kyjeva: Americký pár zažil po porodu peklo a strach o dceru!

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. března 2022 10:40

Američané Jessie a Jacob Boeckmannovi se v únoru vydali do Kyjeva, zdejší žena jim totiž měla odnosit dceru. Dva dny po narození holčičky ovšem začalo peklo...

Jessie totiž probudily zvuky výbuchů. Manželé si pochopitelně řekli, že je nejvyšší čas z ukrajinského hlavního města zmizet. Vyrazili tedy do Lvova na provizorní americkou ambasádu. Šestihodinová cesta se protáhla na 27 hodin. 

Úřad byl navíc uzavřen, proto změnili směr a vydali se k polské hranici. Zhruba 20 kilometrů od ní se ale provoz zcela zastavil. Nějaký čas ještě seděli v autě, pak se ale i s novorozenětem vydali po svých.

"Rozhodli jsme se, že když nastává nejteplejší část dne, je to naše jediná možnost se dostat k hranici," řekl Jacob televizi CNN. Největší strach měli pochopitelně z podchlazení u dcery. "Byla opravdu zima," doplnil. 

Dceru Vivian pořádně zabalili a štěstí se na ně usmálo i díky procesním záležitostem. Na hranici totiž měli přednost ženy a děti, zatímco jinak panoval chaos. Na druhou stranu se chtěly dostat tisíce lidí. Jacob si ovšem musel několik hodin počkat. 

Rodina je nyní už v bezpečí v Kalifornii, o dění na Ukrajině se ale s ustaranými tvářemi zajímají nadále. Se ženou, která dceru odnosila, totiž náhle ztratili kontakt, což je pochopitelně velmi trápí.

Témata: Lidé děti válka na Ukrajině