Objevil na svém účtě dva biliony eur! Muž se rázem stal nejbohatším člověkem na Zemi

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. února 2018 13:42

Pořádný šok prožil Belgičan Luc Mahieux, který se přes internetové bankovnictví podíval na stav svého účtu. Na účtu mu najednou přistály dva biliony eur. Stal se tak z něj nejbohatší muž na světě.

Pohled na bankovní účet vás možná často rozpláče. Naprosto opačné pocity prožil minulou středu obyčejný chlapík z Belgie, který zjistil, že se mu na účtu objevila částka s pořádnou řadou nul - v přepočtu asi 50,6 biliónu korun.

„Říkal jsem si, že všechny moje problémy jsou vyřešeny, byl jsem nejbohatší člověk na světě,‘‘ popsal médiím Luc Mahieux, co mu blesklo hlavou, když spatřil částku 2 000 000 000 349 eur na svém účtu. Ale když se vzpamatoval, uvědomil si, že musí jít o chybu.

Věc začala tím, že na jedné internetové stránce zadal informace o své kartě. Jenže se mu nelíbilo, že si po registraci a zadání platebních údajů stáhl tento web částku 35 eur (asi 890 korun) z jeho bankovního konta. Chtěl svůj proto svůj příspěvek zpět. Místo 35 eur mu však bankovní úředník omylem poslal částku o dva biliony vyšší.

Když to Luc zjistil, obrátil se na svou banku a nechal si zablokovat kartu. Měl totiž strach, že se mohl stát terčem podvodu nebo hackerského útoku. O pár dní později se vše vysvětlilo a vyřešilo. Tučná suma mu sice nezůstala, smysl pro humor ale ano. „Rád bych pro všechny své budoucí 'přátele' dodal, že žádné peníze nemám,“ komentoval své náhlé zbohatnutí na sociálních sítích.

Témata: Belgie peníze EUR Luc Mahieux