Andrej Babiš si koupil luxusní obytný vůz. Chce s ním jezdit po lidech!

Andrej Babiš

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. prosince 2021 14:42

Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) si koupil obytný vůz, se kterým by chtěl od února jezdit po republice za lidmi. Na sociálních sítích dnes zveřejnil video, v němž ukazuje a komentuje vybavení vozidla.

Babiš je od 17. prosince, po odchodu z premiérské funkce, šéfem hnutí ANO a řadovým opozičním poslancem. Zůstává také jedním z nejbohatších Čechů. Často se o něm mluví jako o možném kandidátovi v prezidentských volbách v roce 2023. Kandidaturu Babiš dosud nepotvrdil, ale nedávno ji připustil. Své rozhodnutí chce oznámit příští rok po vyhlášení přímé volby hlavy státu.

"Toto je obytňák. Vždycky jsem snil v něm jezdit a samozřejmě i spát. A proč? Protože se vracíme do roku 2013, kdy jsem hlavně jezdil za lidmi. A s tímto obytňákem můžu jezdit všude. Můžu to i řídit dokonce," prohlásil Babiš. V roce 2013 s ANO poprvé a úspěšně kandidoval ve sněmovních volbách, po nich se stalo jeho hnutí vládní stranou a Babiš vicepremiérem a ministrem financí. O čtyři roky později volby vyhrál.

Je to tady. Kupuju obytňák! pic.twitter.com/WZcjdo1lss

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) December 27, 2021

Bývalý předseda vlády uvedl, že si přímo v obytném automobilu si může povídat s lidmi, ve videu ukázal, že tam má také kuchyňku, šatnu, koupelnu nebo čtyři postele. Vůz může řídit i s běžným řidičským průkazem, ale musí si zvyknout na větší rozměry. "Budu to nacvičovat, možná půjdu na nějaký autodrom," poznamenal Babiš. S objížděním republiky by chtěl začít v únoru.

Dopravní prostředky využívají mnozí politici v předvolební kampani. Nejvíc se v té souvislosti zřejmě proslavil autobus Zemák, se kterým vyrazil za voliči v 90. letech v barvách sociální demokracie nynější prezident Miloš Zeman. Autobus v kampani používaly i další strany, například Piráti, SPD či Volný blok a v posledních sněmovních volbách i nakonec vítězná koalice občanských demokratů, lidovců a TOP 09 Spolu.

Babiš si po volbách otevřel poslaneckou kancelář v Roudnici nad Labem v Ústeckém kraji, kde letos kandidoval. Není členem žádného sněmovního výboru. Opakovaně se nechtěl vyjádřit k tomu, zda bude na prezidenta kandidovat. Nedávno to ale připustil, v odpovědi na dotaz na svém facebooku to však podmínil sesbíráním dostatečného množství podpisů občanů.

Témata: Andrej Babiš