Penis pronikající do vaginy? Vědec odhalil velké tajemství Stonehenge!

Stonehenge je komplex menhirů a kamenných kruhů, nacházející se na Salisburské pláni asi 13 km severně od městečka Salisbury v Jižní Anglii.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. května 2018 19:56

Ačkoliv je uspořádání kamenů či jejich smysl záhadou a stálým objektem bádání, podle nové studie by se mohlo jednat o památník plodnosti, jak uvádí server news.com.au. Komplex menhirů byl postaven 3000–2000 let př. n. l. a o jeho původu existují různé teorie; některé z nich zahrnují mimo jiné i paranormální jevy.

Experti studující kamenné kruhy se už shodli na zvláštním významu těchto monolitů v souvislosti se slunovratem. Profesor Terence Meaden  z londýnské univerzity (University College London) však věří, že megalitické kruhy mají představovat jistou hru beze slov.

Profesor zkoumal téměř 20 kamenných kruhů nacházejících se napříč Velkou Británií a natáčel, jak se proměňoval stín, který kameny vrhaly během východu slunce o rituálně významných dnech.

Při svém bádání zjistil, že spousta kamenných kruhů byla postavena v období úrody a má za to, že tento fakt má vliv na uspořádání jednotlivých kamenů.

Při zkoumání památníku Stonehenge přišel na to, že v době letního slunovratu a za příznivých podmínek při východu slunce vrhá kámen symbolizující může (Heel Stone) a nacházející se mimo celý kamenný kruh, falický stín, jež proniká do onoho kruhu ve tvaru vajíčka až ke kameni symbolizujícímu ženu (Altar Stone).

Témata: Stonehenge