Crazy Frog se vrací na YouTube!

Crazy Frog

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. listopadu 2021 14:21

Šílený žabák Crazy Frog, který v první dekádě nového tisíciletí drtil žebříčky hitparád, se vrací.

Modrý animovaný obojživelník, který si jízdou na imaginární motorce ve videoklipu s hudebním motivem ze série filmů Policajt z Beverly Hills dojel na několik týdnů na špičku britské hitparády - kde porazil skupinu Coldplay - se vrátí na YouTube od desátého prosince, informoval zpravodajský server BBC News.

Pro žabákův návrat jeho tvůrci připravili směsici klasických hitů inspirovaných trendy na TikToku. Rozhodnutí vydat novou žabáčí muziku padlo díky zvýšenému zájmu o YouTube, řekl Wolfgang Boss, prezident A&R Sony Music, který produkoval a vlastní všechnu muziku Crazy Froga prostřednictvím své nahrávací společnosti Mach 1.

Boss doufá, že nová nahrávka a video si také najde novou generaci fanoušků na TikToku, kde vzniká většina dnešního virálního hudebního obsahu. "Když jsme s Crazy Frogem začali, nebyl žádný TikTok, ještě neexistoval," řekl Boss. "Ale nyní je nesmírně důležitý. Je to v zásadě platforma číslo jedna, kde lidé sdílejí novou hudbu a zábavné věci spojené s muzikou," vysvětlil.

Na návratu Boss pracuje s původním dýdžejem projektu Reinhardem "Voodoo" Raithem.

Zmíněné video na téa Policajta z Beverly Hills nazvané Axel F, které bylo na YouTube nahráno v roce 2009, do dnešního dne nasbíralo více než tři miliardy shlédnutí a je 19. nejoblíbenějším videem v dějinách YouTube. Původní singl dominoval žebříčkům hitparád po celém světě včetně Velké Británie, kde se držel na prvním místě čtyři týdny.

Témata: Crazy Frog