Vinobraní v Mikulově přivítá hvězdnou Chantal Poullain! jaká platí covidová pravidla?

Poullainová, Chantal 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. září 2021 11:53

Pálavské vinobraní v Mikulově na Břeclavsku, které dnes začalo na mikulovském náměstí i na místním zámku, může za den navštívit maximálně 20.000 lidí. Pořadatelé se na tomto limitu vzhledem ke kapacitě prostor, kde se festival koná, domluvili s hygieniky i ministerstvem zdravotnictví.

Na jednoho návštěvníka musí připadat prostor dva čtvereční metry. Kdo si koupil vstupenku on-line, má jistotu, že se na festival dostane.

Nezbytnou součástí letošních opatření je také důsledná kontrola bezinfekčnosti, tedy buď ukončeného očkování, prodělané nemoci nebo platného testu.

Místa konání jsou od sebe oddělená, lidé se ale budou prokazovat pouze jednou - při prvním vstupu do prostor festivalu. Na ruku dostanou pásek.

Festivalový program začal dnes odpoledne na mikulovském náměstí slavnostním zahájením. Vyrazila odtud také družina ozbrojenců, kteří večer přivážejí krále Václava IV.

Slavnostní průvod městem, při němž bude krále doprovázet i herečka Chantal Poullain v roli královny, je na programu v sobotu v poledne. Po celé tři dny je připraven nejen kulturní program, který bude zahrnovat různé hudební styly na šesti hudebních scénách, ale také desítky stánků s vínem, burčákem i gastronomickými specialitami.

Témata: Mikulov Jihomoravský kraj Chantal Poullainová