Zákaz vycházení, uzavření hotelů. Česko čekají nejdivnější novoroční oslavy!

Ohňostroj v Praze

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. prosince 2020 8:48

Česko dnes oslaví příchod nového roku. Kvůli přísným protiepidemickým opatřením se nebudou konat tradiční venkovní oslavy. Lidé se budou muset přizpůsobit nočnímu zákazu vycházení, i na Silvestra zůstanou uzavřeny restaurace.

Na dodržování opatření budou dohlížet stovky policistů a strážníků. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) lidi vyzval, aby byli zodpovědní a tradiční oslavy s ohledem na rostoucí počet nakažených omezili.

Konec roku Česko zastihne v pátém, nejpřísnějším protiepidemickém stupni opatření. Mimo jiné znamená zákaz vycházení od 21:00 do 05:00, uzavření restaurací či hotelů a omezení počtu účastníků hromadných akcí na dva lidi. Na veřejně přístupných místech je také zakázáno pití alkoholu.

Někteří lidé spojují oslavy přechodu na nový rok s odpalováním zábavní pyrotechniky. Letos jim situaci zkomplikuje nejen zákaz vycházení, vedení Prahy také rozhodlo o omezení počtu míst, kde je možné petardy a světlice používat.

Na dodržování všech opatření budou letos dohlížet jen v metropoli stovky policistů, doplní je 300 strážníků. Posílit kontroly protikoronavirových opatření plánuje policie i na jiných místech Česka.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Silvestr Ohňostroje