Máchovo jezero: Vyplatí se tam letos na výlet?

Máchovo jezero

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. července 2020 15:19

Máchovo jezero je jedním z největších jezer v Česku a každé léto přiláká řadu turistů. Nejinak tomu jistě bude i letos, a pro milovníky vody a vodních sportů zatím není problém najít ubytování.

V oblíbených horských střediscích Jizerských hor a Krkonoš, v Českém ráji nebo u Máchova jezera není zatím problém najít ubytování, i když na tento prodloužený sváteční víkend byly zejména lepší hotely už obsazené a jako tradičně se v pátek zaplnily i oblíbené kempy

Více hostů je nyní na Mladoboleslavsku v hotelech a penzionech poblíž Máchova jezera. O sezoně je to samozřejmě jiné než mimo sezonu. Hosté sem jezdí hlavně české národnosti.

V přírodních koupalištích v Česku je ale aktuálně voda většinou čistá. Pouze výjimečně jsou přírodní vodní plochy zakalené, místy například zhoršily kvalitu vody předchozí prudké deště.

Na třetím stupni z pěti je od začátku sezony kvůli sinicím Máchovo jezero u Doks na Českolipsku. Koupání v jezeře nepovažují hygienici za vhodné pro těhotné ženy, děti či alergiky a ostatním doporučují, aby se po koupání osprchovali. 

Témata: máchovo jezero cestování