Tajný NÁVOD NA ŠTĚSTÍ! Einsteinův recept nalezen po sto letech!

Mládá dívka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. února 2020 15:49

Albert Einstein vstoupil do historie především jako geniální fyzik. Možná byl ale víc než to. Jeho myšlenky si mnohdy nezadaly s filozofií, což dokládají dva papírky, které se dostaly na světlo světa až po sto letech. Je na nich napsaný návod ke štěstí,a vědci prokázali jeho funkčnost.

Einstein díky svým přelomovým myšlenkám procestoval velkou část světa. Přednášel na řadě míst a jeho sláva se dotkla i Japonska. Zde v roce 1922 vystoupil na několika konferencích.

Na tom by samo o sobě nebylo nic zajímavého, stejně jako na logickém faktu, že se Einstein ubytovával v hotelích. Mnohem překvapivější je epizoda, která se odehrála v hotelu Imperial.

Einsteinovi v něm do pokoje přinesl poslíček poštu. Namísto spropitného mu ale geniální fyzik věnoval dvě ručně psané poznámky. Podle agentury AFP mu k nim řekl: "Když budete mít štěstí, budou mít tyto poznámky jednou větší cenu, než nějaké spropitné." A jak řekl, tak se také stalo. Obě poznámky jsou po 95 letech předmětem dražby v Jeruzalémě a získá je jeden jediný majitel.

Co se na nich ukrývá? Recept na štěstí. Avšak ne alchymistický, nýbrž duševní. "Pokojný a skromný život přináší více radosti než honba za úspěchem, z níž plyne len věčný neklid," stojí na jedné z poznámek."Kde je vůle, tam je cesta," píše se na druhé.

Paradoxně až současné vědecké studie prokázaly, že měl Einstein pravdu. Pokud je totiž vaším životním cílem to, abyste byli šťastní a spokojení, pak budete muset obětovat právě peníze. Alespoň podle studie, kterou cituje deník New York Times.

Tvrdí to nová studie v magazínu Proceedings Národní akademie věd USA. Přístup, kdy budete obětovat peníze ve prospěch volného času, vám pomůže se zbavit od zbytečného stresu, který je spojený s tím, že den je zkrátka moc krátký.

Témata: Lidé